Протокол № 134

від 23.11.2022

 

В режимі відеоконференції о 12.00

 

 

Головувала: Заступниця Голови Комітету Бардіна М.О.

Присутні: Мережко О.О., Немиря Г.М., Копиленко О.Л., Шараськін А.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С., Ясько Є.О., Яременко Б.В.

Відсутні: Льовочкіна  Ю.В., Юраш С.А.

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

 

1. Про внесення змін до складу Української частини Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки.

 

Міжпарламентська співпраця.

 

2. Про візит народних депутатів України  О.Копанчук, А.Ковальова до Литовської Республіки у період з 21 по 25 листопада 2022 року з метою участі у спеціальному засіданні Сейму та роботі групи з міжпарламентських зв’язків щодо енергетичної  безпеки України.

3. Про візит народного депутата України О.Санченка до м.Брюссель (Королівство Бельгія) у період з 25 по 30 листопада 2022 року з метою участі у роботі молодіжної академії «Renew Youth Academy»,  яка є частиною робочої групи Renew4Youth.

4. Про візит народних депутатів України Г.Янченко, В.Цабаля, І.Геращенко до Федеративної Республіки Німеччина у період з 19 по 25 листопада 2022 року з метою  проведення діалогової поїздки по федеральним землям Німеччини в рамках заходу від фонду Конрада Аденауера.

5. Про візит народних депутатів України Л.Забуранної, М.Мезенцевої, О.Хоменко до Французької Республіки, ФРН, США, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії у період з 26 листопада по 13 грудня 2022 року та народного депутата Д.Маслова до США, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії у період з 3 по 13 грудня з метою проведення презентації проекту спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

6. Про візит народного депутата України Є.Чернєва до м.Вашингтон (США) у період з 3 по 10 грудня 2022 року з метою участі в роботі Парламентського форуму з питань розвідки та безпеки в частині обговорення питання безпеки та технологій, кібербезпеки, енергетичної безпеки і т.і.

7. Про відрядження народної депутатки України Г.Михайлюк  до м.Бухарест (Румунія) у період з 25 по 30 листопада 2022 року з метою участі у Мюнхенській конференції лідерів.

8. Про візит народних депутатів України Л.Василенко, Є.Кравчук, А.Жупаніна, Г.Васильченко О.Стефанишиної до м.Лондона (Великобританія) у період з 23 по 30 листопада 2022 року з метою участі в роботі Комітету з питань міжнародного розвитку Палати громад Парламенту Великобританії.

9. Про візит народної депутатки України Г.Васильченко до м.Лондон (Великобританія) у період з 28 листопада по 1 грудня 2022 року в рамках співпраці з Британською групою Міжпарламентської спілки щодо поточної ситуації в Україні.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Бардіна М.О., Ясько Є.О., Шараськін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та підтримати наступні пропозиції про включення до порядку денного таких питань:

-  щодо відрядження народної депутатки України Є.Ясько до м.Бухарест (Румунія) у період з 26 листопада по 1 грудня 2022 року з метою проведення зустрічей з румунськими парламентарями та з метою участі в Мюнхенський  конференції з безпеки;

- щодо затвердження координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Кенія.

Результати голосування: одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу Української частини Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки.

Виступили: Бардіна М.О., Нестеренко Л.О., Немиря Г.М.,

Іонова М.М., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Здійснити перерозподіл місць пропорційного представництва депутатських фракцій та груп Верховної Ради України в Українській частині Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки, збільшивши кількість членів за рахунок:  

- депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу» у Верховній Раді України - 4 члени;

- депутатської групи «Довіра» у Верховній Раді України - 1 член.    

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

Міжпарламентська співпраця

 

2-10. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України О.Копанчук, А.Ковальова до Литовської Республіки у період з 21 по 25 листопада 2022 року з метою участі у спеціальному засіданні Сейму та роботі групи з міжпарламентських зв’язків щодо енергетичної  безпеки України.

Про візит народного депутата України О.Санченка до м.Брюссель (Королівство Бельгія) у період з 25 по 30 листопада 2022 року з метою участі у роботі молодіжної академії «Renew Youth Academy»,  яка є частиною робочої групи Renew4Youth.

Про візит народних депутатів України Г.Янченко, В.Цабаля, І.Геращенко до Федеративної Республіки Німеччина у період з 19 по 25 листопада 2022 року з метою  проведення діалогової поїздки по федеральним землям Німеччини в рамках заходу від фонду Конрада Аденауера.

Про візит народних депутатів України Л.Забуранної, М.Мезенцевої, О.Хоменко до Французької Республіки, ФРН, США, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії у період з 26 листопада по 13 грудня 2022 року та народного депутата Д.Маслова до США, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії у період з 3 по 13 грудня з метою проведення презентації проекту спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Про візит народного депутата України Є.Чернєва до м.Вашингтон (США) у період з 3 по 10 грудня 2022 року з метою участі в роботі Парламентського форуму з питань розвідки та безпеки в частині обговорення питання безпеки та технологій, кібербезпеки, енергетичної безпеки і т.і.

Про відрядження народної депутатки України Г.Михайлюк  до м.Бухарест (Румунія) у період з 25 по 30 листопада 2022 року з метою участі у Мюнхенській конференції лідерів.

Про візит народних депутатів України Л.Василенко, Є.Кравчук, А.Жупаніна, Г.Васильченко О.Стефанишиної до м.Лондона (Великобританія) у період з 23 по 30 листопада 2022 року з метою участі в роботі Комітету з питань міжнародного розвитку Палати громад Парламенту Великобританії.

Про візит народної депутатки України Г.Васильченко до м.Лондон (Великобританія) у період з 28 листопада по 1 грудня 2022 року в рамках співпраці з Британською групою Міжпарламентської спілки щодо поточної ситуації в Україні.

Про відрядження народної депутатки України Є.Ясько до м.Бухарест (Румунія) у період з 26 листопада по 1 грудня 2022 року з метою проведення зустрічей з румунськими парламентарями  та з метою участі в Мюнхенський  конференції з безпеки.

Виступили: Бардіна М.О., Немиря Г.М., Геращенко І.В., Іонова М.М.,

Копиленко О.Л.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати зазначені вище візити народних депутатів України до іноземних держав у запропонованих у листах форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

11. СЛУХАЛИ: Про затвердження координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Кенія.

Виступили: Бардіна М.О., Шараськін А.А., Копиленко О.Л.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити секретаря Комітету А.Шараськіна координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Кенія.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Заступниця Голови Комітету                                                                 М.БАРДІНА

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку