Протокол№132

від 09.11.2022

 

В режимі відеоконференції о 14.00

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л., Шараськін А.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С.,

Юраш С.А., Яременко Б.В.

Відсутні: Льовочкіна  Ю.В., Ясько Є.О. (відрядження)

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Проект Закону про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно (р. № 0170, КМУ).

Паламар Людмила Олександрівна  – директор Департаменту міжнародного оподаткування  Міністерства фінансів України.

 

2. Проект Закону про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв'язку та інформації стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" (р. № 0173, КМУ).

Гайдук Олег Васильович – заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

3. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ісландії про повітряне сполучення (р. № 0174, КМУ).

Коршук Сергій Миколайович – Перший заступник Голови Державіаслужби України.

 

4. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про повітряне сполучення (р. № 0175, КМУ).

Коршук Сергій Миколайович – Перший заступник Голови Державіаслужби України.

 

5. Про внесення змін до складу постійних делегацій Верховної Ради України  у парламентських органах міжнародних організацій та українських частинах у двосторонніх та тристоронніх міжпарламентських інституціях.

 

Міжпарламентська співпраця

6. Про візит народної депутатки України М.Мезенцевої до м.Брюссель (Королівство Бельгія) у період з 9 по 11 листопада 2022 року з метою проведення зустрічей з депутатами Європейського Парламенту, представниками Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх справ, експертним колом.

7. Про візит народного депутата України А.Драбовського до Республіки Польща у період з 9 по 13 листопада 2022 року з метою участі в урочистих заходах з нагоди Дня Незалежності Республіки Польща.

8. Про візит народних депутатів України А.Швачка, В.Ар'єва до м.Відень (Республіка Австрія) у період з 10 по 11  листопада 2022 року з метою участі у робочому семінарі «Інноваційні політичні рішення щодо зменшення ризиків з відмивання грошей, пов’язаних з віртуальними активами».

9. Про візит народного депутата України Р.Тістика до м.Прага (Чеська Республіка) у період з 11 по 12 листопада 2022 року з метою проведення переговорів щодо основних питань чесько-українського співробітництва та взаємодія держав на міжнародній арені.

10. Про візит народного депутата України А.Пушкаренка до м.Таллінн (Естонська Республіка) у період з 14 по 16 листопада 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

11. Про візит народних депутатів України Ю.Тимошенко, Г.Немирі до м.Вашингтон (США) у період з з 4 по 11 грудня 2022 року з метою участі в роботі Форуму Міжнародного демократичного союзу.

12. Про візит народного депутата України Р.Павленка до м.Каденабія (Італія) у період з 13 по 16 листопада 2022 року з метою участі в роботі міжпарламентського семінару  "Європейські цінності на тлі війни в Європі".

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та підтримати пропозиції народної депутатки України М.Іонової про включення до порядку денного питання щодо її відрядження до м.Відень (Австрія) з метою участі у Нараді з питань реалізації економічного виміру, яка відбудеться 15 листопада 2022 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно (р. № 0170, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Паламар Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Прийняти вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв'язку та інформації стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" (р. № 0173, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Гайдук О.В., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Прийняти вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ісландії про повітряне сполучення (р. № 0174, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Коршук С.М., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Прийняти вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про повітряне сполучення (р. № 0175, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Коршук С.М.

 

УХВАЛИЛИ: Прийняти вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу постійних делегацій Верховної Ради України  у парламентських органах міжнародних організацій та українських частинах у двосторонніх та тристоронніх міжпарламентських інституціях.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

Розгляд зазначеного вище питання перенесено на наступне засідання Комітету.

 

 

Міжпарламентська співпраця

 

6. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України М.Мезенцевої до м.Брюссель (Королівство Бельгія) у період з 9 по 11 листопада 2022 року з метою проведення зустрічей з депутатами Європейського Парламенту, представниками Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх справ, експертним колом.

Виступили: Мережко О.О., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит  народної депутатки України М.Мезенцевої до м.Брюссель (Королівство Бельгія) у період з 9 по 11 листопада 2022 року з метою проведення зустрічей з депутатами Європейського Парламенту, представниками Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх справ, експертним колом у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України А.Драбовського до Республіки Польща у період з 9 по 13 листопада 2022 року з метою участі в урочистих заходах з нагоди Дня Незалежності Республіки Польща.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит  народного депутата України А.Драбовського до Республіки Польща у період з 9 по 13 листопада 2022 року з метою участі в урочистих заходах з нагоди Дня Незалежності Республіки Польща у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України А.Швачка, В.Ар'єва до м.Відень (Республіка Австрія) у період з 10 по 11  листопада 2022 року з метою участі у робочому семінарі «Інноваційні політичні рішення щодо зменшення ризиків з відмивання грошей, пов’язаних з віртуальними активами».

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит  народних депутатів України А.Швачка, В.Ар'єва до м.Відень (Республіка Австрія) у період з 10 по 11  листопада 2022 року з метою участі у робочому семінарі «Інноваційні політичні рішення щодо зменшення ризиків з відмивання грошей, пов’язаних з віртуальними активами» у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України Р.Тістика до м.Прага (Чеська Республіка) у період з 11 по 12 листопада 2022 року з метою проведення переговорів щодо основних питань чесько-українського співробітництва та взаємодія держав на міжнародній арені.

Виступили: Мережко О.О., Копиленко О.Л., Юраш С.А.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит  народного депутата України Р.Тістика до м.Прага (Чеська Республіка) у період з 11 по 12 листопада 2022 року з метою проведення переговорів щодо основних питань чесько-українського співробітництва та взаємодія держав на міжнародній арені у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України А.Пушкаренка до м.Таллінн (Естонська Республіка) у період з 14 по 16 листопада 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит  народного депутата України А.Пушкаренка до м.Таллінн (Естонська Республіка) у період з 14 по 16 листопада 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ Естонської Республіки у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

11. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України Ю.Тимошенко, Г.Немирі до м.Вашингтон (США) у період з з 4 по 11 грудня 2022 року з метою участі в роботі Форуму Міжнародного демократичного союзу.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит  народних депутатів України Ю.Тимошенко, Г.Немирі до м.Вашингтон (США) у період з з 4 по 11 грудня 2022 року з метою участі в роботі Форуму Міжнародного демократичного союзу у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

12. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України Р.Павленка до м. Каденабія (Італія) у період з 13 по 16 листопада 2022 року з метою участі в роботі міжпарламентського семінару  "Європейські цінності на тлі війни в Європі".

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит  народного депутата України Р.Павленка до м. Каденабія (Італія) у період з 13 по 16 листопада 2022 року з метою участі в роботі міжпарламентського семінару  "Європейські цінності на тлі війни в Європі" у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

13. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України М.Іонової до м.Відень (Австрія) з метою участі у Нараді з питань реалізації економічного виміру, яка відбудеться 15 листопада 2022 року.

Виступили: Мережко О.О., Іонова М.М., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Підтримати  візит  народної депутатки України М.Іонової до м.Відень (Австрія) з метою участі у Нараді з питань реалізації економічного виміру, яка відбудеться 15 листопада 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

2) Надіслати рішення Комітету Голові Верховної Ради України щодо підтримки зазначеного вище відрядження за умови отримання доручення від керівництва Верховної Ради України щодо розгляду цього питання.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                         О.МЕРЕЖКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                            А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку