Протокол№131

від 04.11.2022

 

В режимі відеоконференції о 12.00

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні:., Бардіна М.О., Копиленко О.Л., Шараськін А.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С., Юраш С.А., Ясько Є.О.

Відсутні: Немиря Г.М (відрядження), Льовочкіна  Ю.В., Яременко Б.В..

 

Порядок денний засідання Комітету:

 

1. Про внесення змін до складу Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки

 

Міжпарламентська співпраця:

 

2. Про візити народних депутатів України А. Шкрум, Д. Наталухи до м.  Париж (Французька Республіка) у період з 5 по 9 листопада 2022 року з метою проведення зустрічей з посадовцями Республіки Франція та посадовцями і парламентарями Європейського Союзу, з 9 по 11 листопада 2022 року до м. Брюссель (Королівство Бельгія) з метою проведення двосторонніх зустрічей та круглих столів за участі депутатів Європейського парламенту, представників Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх дій та представників держав-членів Європейського Союзу, а також міжнародних експертів.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Бардіна М.О., Геращенко  І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Бардіна М.О., Геращенко  І.В.  

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити своїм Розпорядженням пропоновані зміни у складі Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки, а саме:

-                  Виключити народну депутатку України КОНСТАНКЕВИЧ Ірину Мирославівну зі складу Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки та затвердити народного депутата України  ГУЗЯ Ігоря Володимировича членом Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки за квотою  депутатською групою «Партія «За майбутнє» замість на підставі відповідного подання депутатської групи «Партія «За майбутнє»» від 3 листопада 2022 року.

-                  Виключити зі складу Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки народних депутатів України ГУРІНА Дмитра Олександровича, КАБАНОВА Олександра Євгенійовича, КОСТЮКА Дмитра Сергійовича, ЛИТВИНЕНКА Сергія Анатолійовича, СТРІХАРСЬКОГО Андрія Петровича та затвердити народних депутатів України АЛІКСІЙЧУКА Олександра Васильовича, КОПИЛЕНКА Олександра Любимовича, МАРЧУКА Ігоря Петровича, МЕРЕЖКА Олександра Олександровича, ОВЧИННИКОВУ Юлію Юріївну та ПІДЛАСУ Роксолану Андріївну членами Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки за квотою депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» на підставі відповідного подання депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» від 4 листопада 2022 року.

-                   Затвердити секретарем Української частини Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки заступника керівника відділу Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради України ПАЧЕСЮК Юлію Сергіївну замість заступника керівника Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради України КРОЛЕВЕЦЬКОГО Олександра В’ячеславовича.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 1;

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про візити народних депутатів України А.Шкрум, Д.Наталухи до м.  Париж (Французька Республіка) у період з 5 по 9 листопада 2022 року з метою проведення зустрічей з посадовцями Республіки Франція та посадовцями і парламентарями Європейського Союзу, з 9 по 11 листопада 2022 року до м. Брюссель (Королівство Бельгія) з метою проведення двосторонніх зустрічей та круглих столів за участі депутатів Європейського парламенту, представників Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх дій та представників держав-членів Європейського Союзу, а також міжнародних експертів.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візити народних депутатів України А. Шкрум та  Д. Наталухи до м.  Париж (Французька Республіка) у період з 5 по 9 листопада 2022 року, а у період з 9 по 11 листопада 2022 року до м. Брюссель (Королівство Бельгія) у запропонованих у їх листах форматі без залучення коштів Верховної Ради України.  

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                                         О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку