Протокол№126

від 13.10.2022

 

В режимі відеоконференції о 10.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головувала: Заступник Голови Комітету Бардіна М.О.

 

Присутні: Мережко О.О., Немиря Г.М. Копиленко О.Л., Льовочкіна  Ю.В., Геращенко І.В., Іонова М.М.,

Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Руденко О.С. (відрядження), Шараськін А.А.,

Ясько Є.О. (відрядження).

 

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

 

1. Про звернення голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації закріпленого в Конституції України стратегічного курсу держави  на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО Комітету М.Іонової  щодо організації спільних комітетських слухань за участю Комітету  ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Комітету ВРУ з питань інтеграції України до Європейського Союзу щодо активізації законодавчого забезпечення державного курсу на набуття Україною членства в НАТО.

 

 

Міжпарламентська співпраця.

2. Про запрошення Голови Комітету у закордонних справах Бундестагу Міхаеля Рота  відвідати Україну.

3. Про візит народної депутатки України К.Рудик до м.Нью-Йорк (США) у період з 19 по 25 вересня 2022 року з метою участі у роботі сесії Генасамблеї ООН.

4. Про візит народної депутатки України І.Совсун  до м.Берлін (ФРН) у період з 11 по 15 жовтня 2022 року з метою участі в роботі міжнародної конференції Київського діалогу та проведення зустрічей з членами парламенту Німеччини, а також з представниками Фонду ім. Г.Бьолля.

5. Про візит народної депутатки України В.Гриб до м.Женева (Швейцарія) у період з 5 по 8 жовтня 2022 року з метою участі в роботі круглого столу "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні".

6. Про візит народного депутата України О.Мережка до м.Берлін (Німеччина) у період з 19 по 22 жовтня 2022 року з метою участі в роботі конференції в рамках обговорення міжнародно-правової кваліфікації агресивних війн росії проти України.

7. Про візит народного депутата України П.Бакунця до м.Любачів (Республіка Польща) у період 10 жовтня 2022 року з метою участі в роботі конференції щодо створення транскордонної функціональної зони "Брама Розточчя".

8. Про візит народної депутатки України Г.Бондар до м.Прага (Чеська Республіка) у період з 8 по 15 жовтня 2022 року з метою участі в роботі конференції з питань архітектури та політики культури будівництва ЕСАР 2022.

9. Про візит народних депутатів України Ю.Гришиної, О.Красова  до м.Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 23 по 30 вересня 2022 року з метою участі в Українському форумі в рамках діяльності депутатської групи.

10. Про візит  народної депутатки України Л.Булах до м.Берлін (ФРН) у період з 15 по 21 жовтня 2022 року з метою участі в роботі Всесвітнього саміту з питань глобального здоров'я.

11. Про візит народних депутатів України Ю.Тимошенко, Г.Немирі  до м.Відень (Австрія) у період з 2 по 6 листопада 2022 року з метою участі в роботі 26-го Віденського європейського форуму 2022 "Нова епоха для європейської безпеки".

12. Про візит народної депутатки України А.Радіної до м.Варшава (Республіка Польща) у період з 3 по 6 жовтня 2022 року з метою участі у роботі міжнародного Варшавського безпекового форуму.

13. Про візит народної депутатки України А.Радіної до м.Париж (Французька Республіка) у період з 9 по 16 жовтня з метою участі у сесіях Робочої групи з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях Організації економічного співробітництва та розвитку.

14. Про відрядження народних депутатів України Д.Маслова, П.Павліша, М.Новікова до м.Гельсінкі (Фінляндія) у період з 19 по 23 жовтня 2022 року з метою ознайомлення із досвідом проведення реформи оптимізації мережі місцевих загальних судів.

15. Про візит народної депутатки України О.Криворучкіної до Республіки Польща у період з 4 по 5 жовтня 2022 року  з метою участі в роботі міжнародного семінару "Екологічні радіоактивні ризики в України: Результати довоєнних досліджень і виклики сучасності" та до Швейцарії у період з 6 по 8 жовтня 2022 року з метою участі у 9-му засіданні Групи експертів з відновлюваної енергетики та спільного семінару в рамках ХІІ Міжнародного Форуму з енергетики для сталого розвитку.

16. Про візит делегації депутатської групи ВРУ до Естонської Республіки м.Таллінн у період з 12 по 15 жовтня 2022 року.

17. Про візит народного депутата України В.Колюха до Республіки Польща у період з 11 по 17 жовтня 2022 року з метою участі у робочій зустріч із сенаторами Польського сейму для вироблення спільної стратегії та обговорення дій, спрямованих на подальший розвиток партнерських взаємин між Україною та Польщею.

18. Про візит Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності С.Іонушаса до США у період з 28 жовтня по 7 листопада 2022 року з метою участі у роботі  щорічної конференції Міжнародної асоціації юристів.

19. Про візит народної депутатки України О.Шуляк до м.Нью-Йорк (США) у період з 16 по 22 жовтня 2022 року у складі урядової делегації з метою розширення двостороннього співробітництва у сфері транспорту та обговорення питання відбудови зруйнованої транспортної інфраструктури України за підтримки міжнародних партнерів, наслідків війни та глобальної перебудови логістичної мережі та встановлення надійних партнерських зв’язків.

20. Про візит народної депутатки України М.Бардіної до м.Краків (Республіка Польща) у період з 3 по 5 жовтня 2022  року з метою проведення ряд зустрічей з українською громадою, українцями, які знаходяться на території Польщі під тимчасовим захистом та представниками організації Європейське жіноче лоббі.

21. Про візит народного депутата України О.Копиленка до м.Варшава (Республіка Польща) у період з 4 по 7 жовтня 2022 року з метою участі  в роботі  Міжнародного семінару "Радіаційні ризики для України: результати довоєнних досліджень та сучасні виклики".

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Бардіна М.О., Геращенко І.В., Яременко Б.В.,

Нестеренко Л.О., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про звернення голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації закріпленого в Конституції України стратегічного курсу держави  на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО Комітету М.Іонової  щодо організації спільних комітетських слухань за участю Комітету  ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Комітету ВРУ з питань інтеграції України до Європейського Союзу щодо активізації законодавчого забезпечення державного курсу на набуття Україною членства в НАТО.

Виступили: Бардіна М.О., Яременко Б.В., Іонова М.М.,

Геращенко І.В., Нестеренко Л.О., Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Питання щодо організації спільних комітетських слухань за участю Комітету  ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та Комітету ВРУ з питань інтеграції України до Європейського Союзу щодо активізації законодавчого забезпечення державного курсу на набуття Україною членства в НАТО не набрало на свою підтримку необхідної кількості голосів («за» - 4, «утрималось» - 4, «проти» - 1).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про запрошення Голови Комітету у закордонних справах Бундестагу Міхаеля Рота відвідати Україну.

Виступили: Бардіна М.О., Мосолов Ю.О., Яременко Б.В.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит Голови Комітету у закордонних справах Бундестагу Міхаеля Рота та членів цього Комітету до України та надіслати відповідне запрошення іноземній стороні.

Результати голосування: одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України В.Гриб до м.Женева (Швейцарія) у період з 5 по 8 жовтня 2022 року з метою участі в роботі круглого столу "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні".

Виступила: Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народної депутатки України В.Гриб до м.Женева (Швейцарія) у період з 5 по 8 жовтня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» -1;

«не голосував» - 1.

 

4-19. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України К.Рудик до м.Нью-Йорк (США) у період з 19 по 25 вересня 2022 року з метою участі у роботі сесії Генасамблеї ООН.

Про візит народної депутатки України І.Совсун  до м.Берлін (ФРН) у період з 11 по 15 жовтня 2022 року з метою участі в роботі міжнародної конференції Київського діалогу та проведення зустрічей з членами парламенту Німеччини, а також з представниками Фонду ім. Г.Бьолля.

Про візит народного депутата України О.Мережка до м.Берлін (Німеччина) у період з 19 по 22 жовтня 2022 року з метою участі в роботі конференції в рамках обговорення міжнародно-правової кваліфікації агресивних війн росії проти України.

Про візит народного депутата України П.Бакунця до м.Любачів (Республіка Польща) у період 10 жовтня 2022 року з метою участі в роботі конференції щодо створення транскордонної функціональної зони "Брама Розточчя".

Про візит народної депутатки України Г.Бондар до м.Прага (Чеська Республіка) у період з 8 по 15 жовтня 2022 року з метою участі в роботі конференції з питань архітектури та політики культури будівництва ЕСАР 2022.

Про візит народних депутатів України Ю.Гришиної, О.Красова  до м.Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 23 по 30 вересня 2022 року з метою участі в Українському форумі в рамках діяльності депутатської групи.

Про візит  народної депутатки України Л.Булах до м.Берлін (ФРН) у період з 15 по 21 жовтня 2022 року з метою участі в роботі Всесвітнього саміту з питань глобального здоров'я.

Про візит народних депутатів України Ю.Тимошенко, Г.Немирі  до м.Відень (Австрія) у період з 2 по 6 листопада 2022 року з метою участі в роботі 26-го Віденського європейського форуму 2022 "Нова епоха для європейської безпеки".

Про візит народної депутатки України А.Радіної до м.Варшава (Республіка Польща) у період з 3 по 6 жовтня 2022 року з метою участі у роботі міжнародного Варшавського безпекового форуму.

Про візит народної депутатки України А.Радіної до м.Париж (Французька Республіка) у період з 9 по 16 жовтня з метою участі у сесіях Робочої групи з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях Організації економічного співробітництва та розвитку.

Про відрядження народних депутатів України Д.Маслова, П.Павліша, М.Новікова до м.Гельсінкі (Фінляндія) у період з 19 по 23 жовтня 2022 року з метою ознайомлення із досвідом проведення реформи оптимізації мережі місцевих загальних судів.

Про візит народної депутатки України О.Криворучкіної до Республіки Польща у період з 4 по 5 жовтня 2022 року  з метою участі в роботі міжнародного семінару "Екологічні радіоактивні ризики в України: Результати довоєнних досліджень і виклики сучасності" та до Швейцарії у період з 6 по 8 жовтня 2022 року з метою участі у 9-му засіданні Групи експертів з відновлюваної енергетики та спільного семінару в рамках ХІІ Міжнародного Форуму з енергетики для сталого розвитку.

Про візит делегації депутатської групи ВРУ до Естонської Республіки м.Таллінн у період з 12 по 15 жовтня 2022 року.

Про візит народного депутата України В.Колюха до Республіки Польща у період з 11 по 17 жовтня 2022 року з метою участі у робочій зустріч із сенаторами Польського сейму для вироблення спільної стратегії та обговорення дій, спрямованих на подальший розвиток партнерських взаємин між Україною та Польщею.

Про візит Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності С.Іонушаса до США у період з 28 жовтня по 7 листопада 2022 року з метою участі у роботі  щорічної конференції Міжнародної асоціації юристів.

Про візит народної депутатки України О.Шуляк до м.Нью-Йорк (США) у період з 16 по 22 жовтня 2022 року у складі урядової делегації з метою розширення двостороннього співробітництва у сфері транспорту та обговорення питання відбудови зруйнованої транспортної інфраструктури України за підтримки міжнародних партнерів, наслідків війни та глобальної перебудови логістичної мережі та встановлення надійних партнерських зв’язків.

Виступила: Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  зазначені вище візити  народних депутатів України у запропонованому у їх листах складі та форматі без залучення коштів Верховної Ради України 

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 1.

 

20-21. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України М.Бардіної до м.Краків (Республіка Польща) у період з 3 по 5 жовтня 2022  року з метою проведення ряд зустрічей з українською громадою, українцями, які знаходяться на території Польщі під тимчасовим захистом та представниками організації Європейське жіноче лоббі.

Про візит народного депутата України О.Копиленка до м.Варшава (Республіка Польща) у період з 4 по 7 жовтня 2022 року з метою участі  в роботі  Міжнародного семінару "Радіаційні ризики для України: результати довоєнних досліджень та сучасні виклики".

 

Зазначені вище питання зняті з розгляду на прохання авторів звернень.

 

 

 

Заступник Голови Комітету                                                       М.БАРДІНА

 

 

Секретар Комітету                                                                       А.ШАРАСЬКІН

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку