Протокол№118

від 15.09.2022

В режимі відеоконференції о 14.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М.,  Льовочкіна  Ю.В., Бардіна М.О., Бобровська  С.А., Ананченко М.О., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко  О.С., Шараськін А.А. Яременко Б.В., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Хоменко О.В., Юраш С.А.

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

1. Про внесення змін до складу Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи (лист керівниці Постійної делегації ВРУ в ПАРЄ М.Мезенцевої; лист Голови депутатської фракції Політичної партії «ГОЛОС» О.Устінової).

Міжпарламентська співпраця

2. Про участь представника Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва в заході Orientation Programme NATO, який відбудеться у період з 3 по 4 жовтня 2022 року в м. Брюссель (Королівство Бельгія).

3. Про візит народних депутатів України І. Климпуш-Цинцадзе, В. Галайчука до м. Варшава (Республіка Польща) з метою участі у 9-му Варшавському безпековому форумі у період з 3 по 6 жовтня 2022 року.

4. Про відрядження народних депутатів України А. Богданця, О. Горобця та членів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики до Словацької Республіки для участі у заходах «Днів УКРАЇНИ в Кошице 2022» у період з 23 по 28 вересня 2022 року.

5. Про відрядження народного депутата України Р. Підласої до м.  Вільнюс (Литовська Республіка) з дипломатичним візитом з 11 по 15 вересня 2022 року на запрошення Голови Комітету економіки Сейму Литовської Республіки Казіса Старкевічуса, для участі у круглому столі на тему: «Виклики, спричинені війною, для промислових галузей України та Литви: шукаємо вирішення разом».

6. Про відрядження народних депутатів України В. Кабаченка, І. Шинкаренка та О. Ткаченка до м. Мехіко (Мексика) з метою проведення ряду зустрічей з членами групи дружби Україна-Мексика, з представниками Палати депутатів Мексики задля укріплення міжнародних зв’язків у період з 22 вересня по 06 жовтня 2022 року.

7. Про відрядження народного депутата України К. Рудик до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у зв’язку із участю у другій сесії заходу Alliance of Her, що організовується за підтримки Альянсу лібералів і демократів за Європу (ALDE), Фонду Фрідріха Науманна за Свободу та European Liberal Forum у період з 15 вересня по 16 вересня 2022 року.

8. Про відрядження народного депутата України М. Лаби до м. Інчхон (Корейська Республіка) в рамках депутатської діяльності у період з 1 по 8 жовтня 2022 року.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Ясько Є.О., Бардіна М.О., Нестеренко Л.О.

 

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та додати до порядку денного такі питання про відрядження:

9. Про візит народних депутаток України С. Бобровської та І. Констанкевич до Литовської Республіки у період з 23 по 29 вересня 2022 року на запрошення віце-спікера Сеймаса Литовської Республіки Паулюса Саударгаса.

10. Про запрошення до України від імені Голови Верховної Ради України делегації представників політичної партії «Моментум» в Угорському Парламенті.

11.Про візит народних депутатів України Ю. Тимошенко, М. Волинця, Г. Немирі, В. Данілова, В. Дубіля до м. Женева (Швейцарська Конфедерація) у період з 25 вересня по 3 жовтня 2022 року на запрошення швейцарської організації “Van for Life”.

12. Про візит Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва до м. Париж (Французька Республіка) у жовтні 2022 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про виключення народного депутата України УМЄРОВА Рустема Енверовича зі складу Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи і внесення змін до складу Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи (лист керівниці Постійної делегації ВРУ в ПАРЄ М.Мезенцевої; лист Голови депутатської фракції Політичної партії «ГОЛОС» О.Устінової).

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Шараськін А.А.

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити зміни у складі Постійної делегацій Верховної Ради України у ПА РЄ, а саме:

- виключити народного депутата України УМЄРОВА Рустема Енверовича зі складу Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи, який був включений за квотою депутатської фракції Політичної партії «ГОЛОС»,  у зв’язку з складенням ним депутатських повноважень;

- затвердити заступником члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи народну депутатку України УСТІНОВУ Олександру Юріївну за квотою депутатської фракції Політичної партії «ГОЛОС».

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -2.

 

2. СЛУХАЛИ: Про участь представника Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва в заході Orientation Programme NATO, який відбудеться у період з 3 по 4 жовтня 2022 року в м. Брюссель (Королівство Бельгія).

Виступили: Мережко О.О., Стасюк А.М., Бардіна М.О., Яременко Б.В., Шараськін А.А., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати участь представників Верховної Ради України в заході Orientation Programme NATO, який відбудеться у період з 3 по 4 жовтня 2022 року в м. Брюссель (Королівство Бельгія) та відрядити для участі у ньому члена Комітету, народного депутата України А. Шараськіна у період з 3 по 4 жовтня 2022 року без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 2;

«не голосував» -1.

 

 

 

3-8. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України І. Климпуш-Цинцадзе, В. Галайчука, С. Бобровської, І. Фріз, М. Іонової до м. Варшава (Республіка Польща) з метою участі у 9-му Варшавському безпековому форумі у період з 3 по 6 жовтня 2022 року.

Про відрядження народних депутатів України А. Богданця, О. Горобця та членів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики до Словацької Республіки для участі у заходах «Днів УКРАЇНИ в Кошице 2022» у період з 23 по 28 вересня 2022 року.

Про відрядження народного депутата України Р. Підласої до м.  Вільнюс, (Литовська Республіка) з дипломатичним візитом з 11 по 15 вересня 2022 року на запрошення Голови Комітету економіки Сейму Литовської Республіки Казіса Старкевічуса, для участі у круглому столі на тему: «Виклики, спричинені війною, для промислових галузей України та Литви: шукаємо вирішення разом».

Про відрядження народних депутатів України В. Кабаченка, І. Шинкаренка та О. Ткаченка до м. Мехіко (Мексика) з метою проведення ряду зустрічей з членами групи дружби Україна-Мексика, з представниками Палати депутатів Мексики задля укріплення міжнародних зв’язків у період з 22 вересня по 06 жовтня 2022 року.

Про відрядження народного депутата України К. Рудик до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у зв’язку із участю у другій сесії заходу Alliance of Her, що організовується за підтримки Альянсу лібералів і демократів за Європу (ALDE), Фонду Фрідріха Науманна за Свободу та European Liberal Forum у період з 15 вересня по 16 вересня 2022 року.

Про відрядження народного депутата України М. Лаби до м. Інчхон, (Корейська Республіка) в рамках депутатської діяльності у період з 1 по 8 жовтня 2022 року.

Виступили: Мережко О.О., Бобровська С.А., Немиря Г.М., Бардіна М.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати зазначені вище візити народних депутатів України у запропонованому у їх листах форматі без залучення коштів Верховної Ради України, а візити С. Бобровської, І. Фріз та М. Іонової до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 3 по 6 жовтня 2022 року за умови отримання доручення від керівництва Верховної Ради України щодо розгляду листів зазначених народних депутаток.

Результати голосування:

«за» - 12;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

 

 

9. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України С. Бобровської та І. Констанкевич до Литовської Республіки у період з 23 по 29 вересня 2022 року на запрошення віце-спікера Сеймаса Литовської Республіки Паулюса Саударгаса.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутаток України С. Бобровської та І. Констанкевич до Литовської Республіки у період з 23 по 29 вересня 2022 року без залучення коштів Верховної Ради України за умови отримання доручення від керівництва Верховної Ради України щодо розгляду їх листів.

Результати голосування:

«за» - 12;

«проти» - 0;

«утримався» - 0.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Про запрошення до України від імені Голови Верховної Ради України делегації представників політичної партії «Моментум» в Угорському Парламенті.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М. ,Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення такого візиту та направити запрошення представникам політичної партії «Моментум» в Угорському Парламент від імені Голови Верховної Ради України  після отримання уточненої інформації від угорської сторони.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

« не голосував» -4.

 

 

11. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України Ю. Тимошенко, М. Волинця, Г. Немирі, В. Данілова, В. Дубіля до м. Женева (Швейцарська Конфедерація) у період з 25 вересня по 3 жовтня 2022 року на запрошення швейцарської організації “Van for Life”.  

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України Ю. Тимошенко, М. Волинця, Г. Немирі, В. Данілова, В. Дубіля до м. Женева (Швейцарська Конфедерація) у період з 25 вересня по 3 жовтня 2022 року у запропонованому у їх листі складі та форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 3.

 

 

12. СЛУХАЛИ: Про візит Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва до м. Париж (Французька Республіка) у жовтні 2022 року.

Виступили: Ясько Є.О., Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Бобровська С.А.,

Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Узгодити дати згаданого візиту з французькою стороною (орієнтовно – з 17 по 18 жовтня 2022 року), беручи до уваги те, що рішення про його здійснення було прийнято 20 липня 2022 року (Протокол № 108).

 

 

 

Голова Комітету                                                                          О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                 С.БОБРОВСЬКА

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку