Протокол №109

від 26.07.2022

В режимі відеоконференції о 10.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Ананченко М.О., Бардіна М.О., Бобровська С.А., , Руденко  О.С., Хоменко О.В., Шараськін А.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Немиря Г.М.  (відрядження), Льовочкіна  Ю.В., Геращенко І.В., Іонова М.М., Юраш С.А., Ясько Є.О. (відпустка).

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Про проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях (р. № 0161, КМУ).

Поліщук Олександр Миколайович- заступник Міністра оборони України.

2. Про організацію візиту членів Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва до м. Берліна (Федеративна Республіка Німеччина) у період з 26 по 30 вересня 2022 року.

3. Про візит в Україну делегації Комітету у закордонних справах Фолькетингу (Парламент Данії) в період орієнтовно 22 серпня 2022 року.

4. Про візит Голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом І.Климпуш-Цинцадзе у період з 30 серпня по 2 вересня до м. Прага (Чеська Республіка) з метою участі в роботі 26-ої щорічної конференції "Форум 2000" під назвою "Явна й нинішня безпека демократії: як нам реагувати?"

Климпуш-Цинцадзе Іванна Орестівна – Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

 

5. Про візит народної депутатки України Г.Васильченко до м. Париж (Французька Республіка) у період з 2 по 5 серпня 2022 року з метою проведення зустрічі із групою дружби "Франція-Україна" в Сенаті Французької Республіки.

Васильченко Галина Іванівна - народний депутат України.

6. Про візити народного депутата України О.Мережка до м. Прага (Чеська Республіка) у періоди з 30 серпня по 3 вересня, з 4 по 6 вересня 2022 року, а також до м. Лісабон (Португалія) у  період з 7 по 12 вересня з метою участі у роботі конференцій.

Мережко Олександр Олександрович – Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

7. Про створення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Гватемала

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях (р. № 0161, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Поліщук О.М..

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію заступника Міністра оборони України О. Поліщука щодо відкликання законопроекту суб’єктом законодавчої ініціативи взяти до відома та зняти проект Закону з розгляду.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про організацію візиту членів Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва до м. Берліна (Федеративна Республіка Німеччина) у період з 26 по 30 вересня 2022 року.

Виступили: Мережко О.О., Богданова В.О.

 

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення візиту членів Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва до м. Берліна (Федеративна Республіка Німеччина) у період з 26 по 30 вересня 2022 року.  

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» -0.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про візит в Україну делегації Комітету у закордонних справах Фолькетингу (Парламент Данії) в період 22 серпня 2022 року.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: підтримати візит в Україну делегації Комітету у закордонних справах Фолькетингу (Парламент Данії) 22 серпня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» -0.

 

 

4.-7.     Про візит Голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом І.Климпуш-Цинцадзе у період з 30 серпня по 2 вересня до м. Прага (Чеська Республіка) з метою участі в роботі 26-ої щорічної конференції "Форум 2000" під назвою "Явна й нинішня безпека демократії: як нам реагувати?"

- Про візит народної депутатки України Г.Васильченко до м. Париж (Французька Республіка) у період з 2 по 5 серпня 2022 року з метою проведення зустрічі із групою дружби "Франція-Україна" в Сенаті Французької Республіки.

- Про візити народного депутата України О.Мережка до м. Прага (Чеська Республіка) у періоди з 30 серпня по 3 вересня, з 4 по 6 вересня 2022 року, а також до м. Лісабон (Португалія) у  період з 7 по 12 вересня з метою участі у роботі конференцій.

 -Про створення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Гватемала      

 

Розгляд зазначених вище питань переснено на наступне засідання комітету у зв’язку з відсутністю кворуму.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                                             С.БОБРОВСЬКА

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку