Протокол №104

від 29.06.2022

В режимі відеоконференції, о 11.00

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Бардіна М.О., Ананченко М.О., Руденко О.С., Хоменко О.В.,

Іонова М.М., Шараськін А.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні:. Немиря Г.М. (відрядження), Бобровська С.А. (відрядження),

Геращенко І.В. (відрядження), Льовочкіна Ю.В., Юраш С.А.,

Ясько Є.О. (лікарняний).

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про ратифікацію Поправки та Другої поправки до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (р. № 0154, Президент України).

Крамаренко Олена Володимирівна – заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Сафонова Наталія Євгенівна – начальник відділу міжнародних фінансових інституцій Директорату економічної дипломатії МЗС України.

 

2. Про затвердження персонального складу Постійних делегацій Верховної Ради України у органах міжнародних парламентських організацій, українських частин у двосторонніх і тристоронніх міжпарламентських інституціях (у разі надання кандидатур фракціями ВРУ).

 

Міжпарламентська співпраця:

 

3. Про співробітництво Верховної Ради України з Робочою групою Міжпарламентського союзу щодо ситуації в Україні (визначення координатора та погодження візиту в Україну у термін після 10 липня 2022 року).

Скуратовський Валентин Михайлович – директор Департаменту міжнародних організацій МЗС України.

 

4. Про візит народного депутата України М.Лаби до м. Сігету-Мармація (Румунія) у період з 24 по 28 червня 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками органів державної влади, а також щодо отримання гуманітарної допомоги.

Лаба Михайло Михайлович – народний депутат України.

5. Про візит народного депутата України Н.Лаби м. Сігету-Мармація (Румунія) у період 4  липня  2022  року в рамках гуманітарної місії.

6. Про візит народних депутатів України О.Качури, Г.Васильченко, Н.Піпи, І.Шинкаренка до м. Бухарест (Румунія) у період з 5 по 10 липня 2022 року з метою участі у парламентському форумі з питань розвідки та безпеки «Війна в Україні: зміна карти глобальної безпеки».

7. Про візит народних депутатів України Д.Припутня, А.Ніколаєнка, С.Тарути, М.Єфімова до м. Сеул (Республіка Корея) у період з 4 по 8 липня 2022 року з метою поглиблення міжпарламентської співпраці між Україною та Республікою Корея та реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту в Україну парламентської делегації Національно асамблеї Республіки Корея.

Припутень Дмитро Сергійович  – народний депутат України.

 

8. Про візит народних депутатів України А.Жупанина,  І.Совсун, Є.Чернєва  до м. Берлін (Німеччина) у період з 6 по 10 липня 2022 року з метою  проведення зустрічі з членами німецького парламенту та обговорення питання необхідності посилення допомоги Україні в умовах російської агресії, питання військової допомоги, санкцій, гуманітарної підтримки та плану відбудови України.

Жупанин Андрій Вікторович  – народний депутат України.

Чєрнєв Єгор Володимирович – народний депутат України.

 

9. Про візит народної депутатки України І.Совсун до м. Страсбург (Франція) у період з 4 по 7 липня 2022 року з метою участі у пленарній сесії Європейського Парламенту та проведення зустрічей з депутатами Європарламенту.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Богданова В.О., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1). Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету   та   додати  питання  щодо  візиту  народної  депутатки  України  Радіної А.О.  до м.Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 3 по 7 липня 2022 року з метою участі у міжнародній конференції «Ukraine Reconstruction Conference».

2) Перенести розгляд питання порядку денного засідання Комітету про затвердження персонального складу Постійних делегацій Верховної Ради України у органах міжнародних парламентських організацій, українських частин у двосторонніх і тристоронніх міжпарламентських інституціях на наступне засідання Комітету (у разі надання кандидатур фракціями ВРУ).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Поправки та Другої поправки до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (р. № 0154, Президент України).

Виступили: Мережко О.О., Крамаренко О.В., Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти вказаний проект Закону за основу та цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про співробітництво Верховної Ради України з Робочою групою Міжпарламентського союзу щодо ситуації в Україні (визначення координатора та погодження візиту в Україну у термін після 10 липня 2022 року).

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О., Скуратовський В.М.,

Хоменко О.В., Іонова М.М., Руденко О.С., Яременко Б.В., Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: 1) За результатами проведених консультацій з Міністерством закордонних справ України, рекомендувати прийняти делегацію МПС  Високого рівня  з візитом в Україні у період після 10 липня 2022 року, додатково передбачивши програмою візиту відвідання звільнених міст Київської області та зустрічі з представниками правоохоронних органів України, а саме Генеральним прокурором України, Міністром юстиції України та Міністром внутрішніх справ України.

2) Враховуючи мандат координатора (контактної особи), доручити Керівнику делегації Верховної Ради України до 143-ї та 144-ї Асамблей МПС О.Руденко здійснювати комунікацію з іноземною стороною щодо організації їх візиту в Україну.

3) Остаточне рішення щодо інформування секретаріату МПС стосовно координатора зі згаданою вище робочою групою вважати  за доцільне прийняти за результатами зазначеного візиту.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» - 3.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України М.Лаби до м. Сігету-Мармація (Румунія) у період з 24 по 28 червня 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками органів державної влади, а також щодо отримання гуманітарної допомоги.

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народного депутата України М.Лаби до  м.Сігету-Мармація (Румунія) у період з 24 по 28 червня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України О.Качури, Г.Васильченко, Н.Піпи, І.Шинкаренка до м. Бухарест (Румунія) у період з 5 по 10 липня 2022 року з метою участі у парламентському форумі з питань розвідки та безпеки «Війна в Україні: зміна карти глобальної безпеки».

Виступили: Мережко О.О., Хоменко О.В., Мосолов Ю.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народних депутатів України О.Качури, Г.Васильченко, Н.Піпи, І.Шинкаренка до м. Бухарест (Румунія) у період з 5 по 10 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України Д.Припутня, А.Ніколаєнка, С.Тарути, М.Єфімова до м. Сеул (Республіка Корея) у період з 4 по 8 липня 2022 року з метою поглиблення міжпарламентської співпраці між Україною та Республікою Корея та реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту в Україну парламентської делегації Національно асамблеї Республіки Корея.

Виступили: Мережко О.О., Припутень Д.С., Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народних депутатів України Д.Припутня, А.Ніколаєнка, С.Тарути, М.Єфімова до м. Сеул (Республіка Корея) у період з 4 по 8 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

6. СЛУХАЛИ:  Про візит народних депутатів України А.Жупанина,  І.Совсун, Є.Чернєва  до м. Берлін (Німеччина) у період з 6 по 10 липня 2022 року з метою  проведення зустрічі з членами німецького парламенту та обговорення питання необхідності посилення допомоги Україні в умовах російської агресії, питання військової допомоги, санкцій, гуманітарної підтримки та плану відбудови України.

Виступили: Мережко О.О., Хоменко О.В., Мосолов Ю.О., Жупанин А.В.,

Чернєв Є.В., Руденко О.С., Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народних депутатів України А.Жупанина,  І.Совсун, Є.Чернєва  до м. Берлін (Німеччина) у період з 6 по 10 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

7. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України І.Совсун до м. Страсбург (Франція) у період з 4 по 7 липня 2022 року з метою участі у пленарній сесії Європейського Парламенту та проведення зустрічей з депутатами Європарламенту.

Виступили: Мережко О.О., Хоменко О.В.

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народної депутатки України І.Совсун до м. Страсбург (Франція) у період з 4 по 7 липня 2022 року  у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

8. СЛУХАЛИ: Про візит  народної  депутатки  України  Радіної А.О.  до м.Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 3 по 7 липня 2022 року з метою участі у міжнародній конференції «Ukraine Reconstruction Conference».

Виступили: Мережко О.О., Іонова М.М., Хоменко О.В., Богданова В.О.

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народної депутатки України Радіної А.О.  до м.Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 3 по 7 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

9. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України Н.Лаби м. Сігету-Мармація (Румунія) у період 4  липня  2022  року в рамках гуманітарної місії.

Виступили: Мережко О.О., Лаба М.М., Богданова В.О.

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народного депутата України Н.Лаби м. Сігету-Мармація (Румунія) у період 4  липня  2022  року  у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                             С.БОБРОВСЬКА

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку