Протокол №107

від 12.07.2022

В режимі відеоконференції, о 10.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

Присутні: Немиря Г.М, Бардіна М.О.., Бобровська  С.А.,  Льовочкіна  Ю.В, Геращенко І.В, Іонова М.М., Шараськін А.А

Відсутні: Ананченко М.О., Руденко О.С., Юраш С.А., Яременко Б.В. , Хоменко О.В, Ясько Є.О. (лікарняний).

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

 

1.  Про візит народних депутатів України П. Порошенка, І. Геращенко, М. Іонової до м. Таллінн (Естонська Республіка) у період з 14 по 15 липня 2022 року з метою обговорення естонсько-української співпраці в оцінці агресивної зовнішньої політики Росії та допомоги Україні у її війні за захист національного суверенітету та відновлення територіальної цілісності.

 2. Про візит народного депутата України Ю. Камельчука до м.  Бристоль (Велика Британія) у період з 20 по 27 липня 2022 року з метою проведення зустрічей  із українськими біженцями, посадовцями, депутатами місцевої ради, які допомагають громадянам України, що вимушено покинули державу через військову агресію Російської Федерації.

3. Про візит народних депутатів України С.Власенка, Г.Немирі, Ю. Тимошенко до м. Токіо (Японія) у період з 25 липня по 6 серпня 2022 року з метою участі у конференції "Геополітичний виклик: Японія та Азійсько-Тихоокеанський регіон у мінливому світі".

 4. Про візит в Україну представників Народних Зборів Албанії з метою розвитку українсько-албанських міжпарламентських зв'язків у контексті залучення можливостей діалогу на міжнародному рівні.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України П. Порошенка, І.Геращенко, М.Іонової до м. Таллінн (Естонська Республіка) у період з 14 по 15 липня 2022 року з метою обговорення естонсько-української співпраці в оцінці агресивної зовнішньої політики Росії та допомоги Україні у її війні за захист національного суверенітету та відновлення територіальної цілісності.

Виступили: Мережко О.О.. Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України П.  Порошенка, І. Геращенко, М. Іонової до м. Таллінн (Естонська Республіка) у період з 14 по 15 липня 2022 року у запропонованому у їхньому листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 2;

 

 2. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України Ю. Камельчука до м. Бристоль (Велика Британія) у період з 20 по 27 липня 2022 року з метою проведення зустрічей із українськими біженцями, посадовцями, депутатами місцевої ради, які допомагають громадянам України, що вимушено покинули державу через військову агресію Російської Федерації.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України Ю.  Камельчука до м. Бристоль (Велика Британія) у період з 20 по 27 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 1;

 

3. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України С.Власенка, Г.Немирі, Ю. Тимошенко до м. Токіо (Японія) у період з 25 липня по 6 серпня 2022 року з метою участі у конференції "Геополітичний виклик: Японія та Азійсько-Тихоокеанський регіон у мінливому світі".

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України С.Власенка, Г.Немирі, Ю. Тимошенко до м. Токіо (Японія) у період з 25 липня по 6 серпня 2022 року у запропонованому у їх листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утримався» - 2;

 

4. СЛУХАЛИ: Про візит в Україну представників Народних Зборів Албанії з метою розвитку українсько-албанських міжпарламентських зв'язків у контексті залучення можливостей діалогу на міжнародному рівні;

Виступив: Мережко О.О

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати проведення зазначеного візиту делегації представників Народних Зборів Албанії в Україну.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

 

 

Голова Комітету                                                                              О.МЕРЕЖКО

 

 Секретар Комітету                                                              С.БОБРОВСЬКА

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку