Протокол №106

від 08.07.2022

В режимі відеоконференції, о 15.10

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головувала: Заступниця Голови Комітету Бардіна М.О.

 

Присутні: Мережко О.О., Бобровська С.А., Ананченко М.О.,

Руденко О.С., Хоменко О.В., Геращенко І.В, Іонова М.М., Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні:. Немиря Г.М. (відрядження), Льовочкіна Ю.В.,

Ясько Є.О. (лікарняний).

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

 

1.  Про розгляд листа Голови депутатської групи «Довіра» О.Кулініча щодо включення до складу постійних делегацій ВРУ у парламентських органах міжнародних організацій представників депутатської групи.

2.    Про візит народного депутата України П.Бакунця до м. Венгожево (Республіка Польща) у період з 2 по 5 липня 2022 року з метою участі в заході «День міста Венгожево».

3.    Про візит народного депутата України О.Копиленка до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 9 по 17 липня 2022 року з метою вирішення гуманітарних питань на запрошення Інституту організації та управління Військово-технічної академії м. Варшава.

4.    Про візит народного депутата України М.Дирдіна до м. Медика (Республіка Польща) у період з 10 по 15 липня 2022 року в рамках гуманітарної місії.

5.   Про візит народного депутата України А.Кота до м. Еш-сюр-Альзетт (Люксембург) у період з 10 по 17 липня 2022 року з метою підписання угоди про співпрацю.

6. Про візит народного депутата України С.Демченка до м. Валенсія (Королівство Іспанія) у період з 10 по 24 липня 2022 року з метою проведення зустрічей на підтримку зареєстрованих у парламенті Валенсійської автономії ініціатив, направлених на покращення становища біженців з України.

7.   Про візит народних депутатів України О.Аліксійчука, Е.Прощука до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у період з 11 по 13 липня 2022 року з метою участі в роботі міжнародної конференції «Відбудуємо Україну».

8.    Про візит народних депутатів України О.Кузнєцова, М.Лаби, Д.Люботи, О.Кабанова до м. Спішська Нова Вес (Словацька Республіка) у період з 14 по 17 липня 2022 року з метою проведення зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування щодо планування подальшої допомоги українцям.

9.   Про візит народних депутатів України І.Копитіна, Ф.Веніславського, І.Герасименка до м. Вашингтон (США) у період з 15 по 25 липня 2022 року з метою проведення зустрічей з членами Комітету Збройних Сил Палати Представників США та Сенату США».

10.   Про візит в Україну делегації Сенату та Палати депутатів Конгресу Мексиканських Сполучених Штатів 15 липня 2022 року.

Шинкаренко Іван Анатолійович - народний депутат України.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступила: Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про розгляд листа Голови депутатської групи «Довіра» О.Кулініча щодо включення до складу постійних делегацій ВРУ у парламентських органах міжнародних організацій представників депутатської групи.

Виступили: Бардіна М.О. Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підготувати та надіслати Голові депутатської групи «Довіра» О. Кулінічу листа про попереднє рішення Комітету від 22травня 2022  року, який ухвалив залишити діючі постійні делегації ВРУ у парламентських органах міжнародних організацій без змін, за виключенням представництва депутатської фракції Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ", яка була розпущена в порядку статті 60 Регламенту Верховної Ради України, та запропонував здійснити перерозподіл місць, які вивільнилися, лише між фракціями Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 2

 

 2. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України П. Бакунця до м.  Венгожево (Республіка Польща) у період з 2 по 5 липня 2022 року з метою участі в заході «День міста Венгожево».

Виступила: Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України П.  Бакунця до м. Венгожево (Республіка Польща) у період з 2 по 5 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 2.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України О.Копиленка до м.  Варшава (Республіка Польща) у період з 9 по 17 липня 2022 року з метою вирішення гуманітарних питань на запрошення Інституту організації та управління Військово-технічної академії м.  Варшава.

Виступила: Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України О. Копиленка до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 9 по 17 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 3.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України М. Дирдіна до м.  Медика (Республіка Польща) у період з 10 по 15 липня 2022 року в рамках гуманітарної місії.

Виступила: Бардіна М.О

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України М. Дирдіна до м. Медика (Республіка Польща) у період з 10 по 15 липня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 3.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України А.Кота до м.  Еш - сюр-Альзетт (Люксембург) у період з 10 по 17 липня 2022 року з метою підписання угоди про співпрацю.

Виступили: Бардіна М.О, Іонова М.М., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України А.Кота до м.  Еш - сюр-Альзетт (Люксембург) у період з 10 по 17 липня 2022 року з метою підписання угоди про співпрацю у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 2.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України С. Демченка до м.  Валенсія (Королівство Іспанія) у період з 10 по 24 липня 2022 року з метою проведення зустрічей на підтримку зареєстрованих у парламенті Валенсійської автономії ініціатив, направлених на покращення становища біженців з України.

Виступили: Бардіна М.О, Іонова М.М., Геращенко І.В, Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: перенести розгляд зазначеного питання на наступне засідання Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України О. Аліксійчука, Е. Прощука до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у період з 11 по 13 липня 2022 року з метою участі в роботі міжнародної конференції «Відбудуємо Україну.

Виступили: Бардіна М.О, Іонова М.М., Геращенко І.В., Нестеренко  Л.О., Бобровська  С.А.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України О.  Аліксійчука, Е. Прощука до м. Вільнюс (Литовська Республіка) у період з 11 по 13 липня 2022 року у запропонованих у їх листах форматах без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 2.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутата України О.Кузнєцова, М.Лаби, Д.Люботи, О.Кабанова до м. Спішська Нова Вес (Словацька Республіка) у період з 14 по 17 липня 2022 року з метою проведення зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування щодо планування подальшої допомоги українцям.

Виступили: Бардіна М.О, Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України О.Кузнєцова, М.Лаби, Д.Люботи, О.Кабанова до м. Спішська Нова Вес (Словацька Республіка) у період з 14 по 17 липня 2022 року у запропонованих у їх листах форматах без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 3.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України І.Копитіна, Ф.Веніславського, І.Герасименка до м. Вашингтон (США) у період з 15 по 25 липня 2022 року з метою проведення зустрічей з членами Комітету Збройних Сил Палати Представників США та Сенату США.

Виступили: Бардіна М.О., Нестеренко Л.О.

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України І.Копитіна, Ф.Веніславського, І.Герасименка до м. Вашингтон (США) у період з 15 по 25 липня 2022 року у запропонованих у їх листах форматах без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 3.

 

 

10 . СЛУХАЛИ: Про візит в Україну делегації Сенату Конгресу та Палати депутатів Конгресу Мексиканських Сполучених Штатів у період 15 липня 2022 року.

Виступили: Бардіна М.О., Шинкаренко І.А., Геращенко І.В., Хоменко  О.В., Яременко  Б.В.

УХВАЛИЛИ: Підтримати проведення зазначеного візиту делегації Сенату Конгресу та Палати депутатів Конгресу Мексиканських Сполучених Штатів в Україну та рекомендувати провести в рамах візиту 15 липня 2022 року зустріч з Керівництвом Верховної Ради України та представниками органів державної влади.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 2;

 

  Заступниця Голови Комітету                                             М.БАРДІНА

 

 

 

Секретар Комітету                                                              С.БОБРОВСЬКА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку