Протокол №102

від 21.06.2022

В режимі відеоконференції, о 14.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Бардіна М.О., Бобровська С.А., Ананченко М.О.,

Руденко О.С., Хоменко О.В., Геращенко І.В, Іонова М.М.,

Шараськін А.А., Юраш С.А.,  Яременко Б.В.

 

Відсутні:. Немиря Г.М. (відрядження), Льовочкіна Ю.В.,

Ясько Є.О. (лікарняний).

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.               Про візит народного депутата України М.Лаби до м. Спішська Нова Вес (Словацька Республіка)  22 червня 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками органів  з представниками органів місцевого самоврядування, громадського суспільства Словаччини.

2.               Про візит народних депутатів України Є.Чернєва, А.Жупаніна до Німеччини у період з 22 по 25 червня з метою проведення зустрічі з членами Бундестагу Федеративної Республіки Німеччини.

3.               Про візит народного депутата України П.Порошенка до м. Берлін (Німеччина) у період з 26 по 29 червня 2022 року з метою участі у роботі Форуму “IDU forum 2022”.

4.               Про візит народних депутатів України Г.Мамки, Д.Маслова  до м.Гаага (Королівство Нідерланди) у період з 28 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у конференції, присвяченій 20-річчю набуття чинності Римським статутом – «Міжнародний кримінальний суд 20: Роздуми про минуле, сьогодення та майбутнє».

5.               Про візит заступника Голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів В.Струневича та народного депутата України  О.Шуляка до м. Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 4 по 5 липня 2022 року з метою участі у конференції з питань відновлення України від наслідків війни.

6.               Про візит народного депутата України О.Аліксійчука  до міст Лугано та Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 3 по 8 липня 2022 року з метою участі у Міжнародній конференції з питань відновлення України, а також участі у заходах Секторів енергетики та клімату.

7.               Про візит народних депутатів України М.Радуцького  та Д.Гетьманцева до м. Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 1  по 8 липня 2022 року з метою участі в Міжнародній конференції з питань відновлення України.

Радуцький Михайло Борисович – народний депутат україни.

8.               Про візит народних депутатів України І.Борзової, С.Рахманіна, Є.Чернєва, В.Ар’єва, А.Костюха до м. Бухарест (Румунія) у період з 4 по 10 липня 2022 року з метою участі у Парламентському форумі з питань розвідки та безпеки.

9.               Про візит народного депутата України А.Осадчука до м. Софія (Болгарія) у період з 30 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у міжнародному конгресі  «Реконструкція ліберального світового порядку».

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Бардіна М.О., Богданова В.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та врахувати пропозицію народної депутатки України М.Бардіної щодо  її відрядження   до м.Гаага (Королівство Нідерланди) у період з 28 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у конференції, присвяченій 20-річчю набуття чинності Римським статутом – «Міжнародний кримінальний суд 20: Роздуми про минуле, сьогодення та майбутнє» (до пункту 4 порядку денного).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України М.Лаби до м.Спішська Нова Вес (Словацька Республіка)  22 червня 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, громадського суспільства Словаччини.

Виступили: Мережко О.О., Бобровська С.А., Богданова В.О.,

Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит народного депутата України М.Лаби до Словаччини у період 22 червня 2022 року з метою проведення зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, громадського суспільства Словаччини у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утримався» - 1;

«не голосував» -1.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України Є.Чернєва, А.Жупаніна до Німеччини у період з 22 по 25 червня з метою проведення зустрічі з членами Бундестагу Федеративної Республіки Німеччини.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України Є.Чернєва, А.Жупаніна до Німеччини у період з 22 по 25 червня з метою проведення зустрічі з членами Бундестагу Федеративної Республіки Німеччини у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України П.Порошенка до м. Берлін (Німеччина) у період з 26 по 29 червня 2022 року з метою участі у роботі Форуму “IDU forum 2022”.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Іонова М.М.

 

 

 

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України П.Порошенка до м. Берлін (Німеччина) у період з 26 по 29 червня 2022 року з метою участі у роботі Форуму “IDU forum 2022” у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

4. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України Г.Мамки, Д.Маслова  до м.Гаага (Королівство Нідерланди) у період з 28 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у конференції, присвяченій 20-річчю набуття чинності Римським статутом – «Міжнародний кримінальний суд 20: Роздуми про минуле, сьогодення та майбутнє».

Про відрядження народної депутатки України М.Бардіної до м.Гаага (Королівство Нідерланди) у період з 28 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у зазначеній вище конференції.

Виступили: Мережко О.О., Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України Г.Мамки, Д.Маслова, М.Бардіної  до м.Гаага (Королівство Нідерланди) у період з 28 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у конференції, присвяченій 20-річчю набуття чинності Римським статутом – «Міжнародний кримінальний суд 20: Роздуми про минуле, сьогодення та майбутнє» у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 1;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

5-7. СЛУХАЛИ: Про візит заступника Голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів В.Струневича та народного депутата України  О.Шуляка до м. Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 4 по 5 липня 2022 року з метою участі у конференції з питань відновлення України від наслідків війни.

Про візит народного депутата України О.Аліксійчука  до міст Лугано та Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 3 по 8 липня 2022 року з метою участі у Міжнародній конференції з питань відновлення України, а також участі у заходах Секторів енергетики та клімату.

Про візит народних депутатів України М.Радуцького  та Д.Гетьманцева до м.Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 1 по 8 липня 2022 року з метою участі в Міжнародній конференції з питань відновлення України.

Виступили: Мережко О.О., Хоменко О.В., Богданова В.О.,

Радуцький М.Б., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України В.Струневича, О.Шуляка, О.Аліксійчука, М.Радуцького, Д.Гетьманцева до м.Лугано (Швейцарська Конфедерація) у період з 1 по 8 липня 2022 року з метою участі в Міжнародній конференції з питань відновлення України та візит народного депутата України О.Аліксійчука  до м.Берн (Швейцарська Конфедерація) у період з 3 по 8 липня 2022 року з метою участі у заходах Сектору Енергетики та Клімату у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Про візит народних депутатів України І.Борзової, С.Рахманіна, Є.Чернєва, В.Ар’єва, А.Костюха до м.Бухарест (Румунія) у період з 4 по 10 липня 2022 року з метою участі у Парламентському форумі з питань розвідки та безпеки.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народних депутатів України І.Борзової, С.Рахманіна, Є.Чернєва, В.Ар’єва, А.Костюха до м.Бухарест (Румунія) у період з 4 по 10 липня 2022 року з метою участі у Парламентському форумі з питань розвідки та безпеки у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України А.Осадчука до м.Софія (Болгарія) у період з 30 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у міжнародному конгресі  «Реконструкція ліберального світового порядку».

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати візит народного депутата України А.Осадчука до м. Софія (Болгарія) у період з 30 червня по 3 липня 2022 року з метою участі у міжнародному конгресі «Реконструкція ліберального світового порядку» у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 1;

«не голосував» -1.

 

 

Голова Комітету                                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                             С.БОБРОВСЬКА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку