Протокол№94

від 13.05.2022

 

 В режимі відеоконференції, о 15.00

 

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Ананченко М.О., Бардіна М.О., Бобровська С.А.,

Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С.,

Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

Відсутні: Немиря Г.М.,  Хоменко О.В., Льовочкіна Ю.В.,

Ясько Є.О. (лікарняний).

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

 

1.      Про міжпарламентську співпрацю:

-                  про робочий візит делегації Верховної Ради України до Європейського союзу у період з 16 по 20 травня 2022 року (Доручення Голови Верховної Ради України від 12 травня 2022 року);

-                  про робочий візит Голови Комітету з питань інтеграції України з ЄС І.Климпуш-Цинцадзе до м. Давос (Швейцарська Конфедерація) у період з 22 по 26 травня 2022 року з метою участі у Всесвітньому економічному форумі 2022;

-                  про візит народного депутата України О.Тарасова до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 14 по 18 травня 2022 року на запрошення Віцемаршалекома Сенату Республіки Польща М.Камінського;

-                  про візит народної депутатки України В.Подгорної до Республіки Угорщина у період з 15 по 17-18 травня 2022 року в рамках діяльності депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною;

-                  про візит народного депутата України Р.Умерова до Турецької Республіки у період з 12 по 14 травня 2022 року з метою вирішення питань гуманітарної допомоги.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

1. Про міжпарламентську співпрацю.

1.1. СЛУХАЛИ: Про робочий візит делегації Верховної Ради України до Європейського союзу у період з 16 по 20 травня 2022 року.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення візиту керівництва Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом та членів Української частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС у період з 16 по 20 травня 2022 року до м.Брюссель (Королівство Бельгія), а також підтримати участь народних депутатів І.Климпуш-Цинцадзе та В.Галайчука у заходах Глобальної мережі парламентаріїв «Об’єднані для України» (U4U), які відбудуться у м.Берлін (Федеративна Республіка Німеччина) у період з 20 по 21 травня ц.р. без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1.2. СЛУХАЛИ: Про робочий візит Голови Комітету ВРУ з питань інтеграції України з ЄС І.Климпуш-Цинцадзе до м. Давос (Швейцарська Конфедерація) у період з 22 по 26 травня 2022 року з метою участі у Всесвітньому економічному форумі 2022.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Враховуючи той факт, що порядок денний заходу передбачає розгляд найважливіших геополітичних та геоекономічних питань та викликів, підтримати здійснення вказаного візиту І. Климпуш-Цинцадзе у період з 20 по 26 травня 2022 року без залучення коштів Верховної Ради України, а також за умови їх обов’язкового повернення до України у разі проведення чергового засідання сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Результати голосування: одноголосно.

 

1.3. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України О.Тарасова до м. Варшава (Республіка Польща) у період з 14 по 18 травня 2022 року на запрошення Віцемаршалекома Сенату Республіки Польща М.Камінського.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення візиту народного депутата України О.Тарасова до Республіка Польща у запропонованому листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1.4. СЛУХАЛИ: Про візит народної депутатки України В.Подгорної до Республіки Угорщина у період з 15 по 17-18 травня 2022 року в рамках діяльності депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Виступили: Мережко О.О., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Зважаючи на те що програма візиту передбачає проведення низки зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування, а також переселенцями для вивчення їхніх нагальних проблем в країні перебування, не заперечувати щодо здійснення її візиту у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

1.5. СЛУХАЛИ: Про візит народного депутата України Р.Умерова до Турецької Республіки  у період з 12 по 14 травня 2022 року з метою вирішення питань гуманітарної допомоги.

Виступили: Мережко О.О., Герасимов А.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення візиту народного депутата України Р.Умєрова до Турецької Республіки у запропонованому листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

Голова Комітету                                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                             С.БОБРОВСЬКА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку