Протокол№77

від 16.02.2022

м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                            о 15.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головувала: Заступник Голови Комітету Бардіна М.О.

 

Присутні: Ананченко М.О., Бобровська С.А., Геращенко І.В.,

Іонова М.М., Немиря Г.М., Руденко О.С., Хоменко О.В.,

Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Льовочкіна Ю.В., Мережко О.О.(лікарняний).

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.     Про проект Заяви Комітету Верховної Ради України  з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

 

2.     Про стан і результати дипломатичних консультацій та перемовин щодо ескалації збройного конфлікту на сході України та зростаючої загрози військової агресії з боку Російської Федерації, а також щодо стану виконання Мінських домовленостей та результатів перемовин в рамках Нормандського формату (у закритому режимі).

Точицький Микола Станіславович – заступник Міністра закордонних справ України.

Поліщук Олександр Миколайович – заступник Міністра оборони України.

Бородай Олексій Миколайович – заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.   

Пастернак Андрій Олександрович – керівник Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі ООС Служби безпеки України.

Кононенко Андрій Валерійович - Бригадний генерал Служби зовнішньої розвідки України.

 

3.     Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

-        про відрядження н.д.України О.Шуляк, І.Климпуш-Цинцадзе, М.Іонової, І.Фріз до м.Мюнхен (ФРН) з метою участі в Мюнхенському українському обіді під назвою «Безпека Європи вирішується в Україні» (листи н.д.України О.Шуляк, І.Климпуш-Цинцадзе, М.Іонової, І.Фріз,);

-        про відрядження н.д.України В.Рабіновича до Держави Ізраїль у період з 18 по 20 лютого 2022 року на запрошення парламентарів Кнесету – членів Міжпарламентської групи дружби Ізраїль-Україна (лист н.д.України В.Рабіновича).

 

4.     Різне.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету та зміну черговості розгляду питань.

Виступили: Бардіна М.О., Ананченко М.О., Бобровська С.А.,

Іонова М.М., Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та включити до пункту «Міжпарламентська співпраця ВРУ» такі питання:

-          про відрядження н.д.України Є.Ясько до м.Мюнхен (ФРН) з метою участі в низці заходів в рамках Мюнхенської конференції з безпеки 2022 року (лист народного депутата України Є.Ясько);

-          про відрядження народного депутата України Д. Разумкова до м. Відень (Республіка Австрія) в період з 21 по 23 лютого 2022 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Заяви Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Виступили: Бардіна М.О., Немиря Г.М., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Схвалити Заяву Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. Про міжпарламентську співпрацю ВРУ.

 

2.1. СЛУХАЛИ: Про відрядження н.д.України О.Шуляк, І.Климпуш-Цинцадзе, М.Іонової, І.Фріз та Є.Ясько до м.Мюнхен (ФРН) з метою участі в Мюнхенському українському обіді під назвою «Безпека Європи вирішується в Україні» (листи н.д.України О.Шуляк, І.Климпуш-Цинцадзе, М.Іонової, І.Фріз, Є.Ясько).

Виступили: Бардіна М.О., Ясько Є.О., Іонова М.М., Немиря Г.М.,

Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: Враховуючи важливість активізації роботи на міжпарламентському рівні, особливо беручи до уваги актуальну ситуацію на кордонах України, підтримати здійснення такого візиту без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утрималось» - 2.

 

 

2.2. СЛУХАЛИ: Про відрядження н.д.України В.Рабіновича до Держави Ізраїль у період з 18 по 20 лютого 2022 року на запрошення парламентарів Кнесету – членів Міжпарламентської групи дружби Ізраїль-Україна (лист н.д.України В.Рабіновича).

Виступили: Бардіна М.О., Бобровська С.А.

 

УХВАЛИЛИ: За результатами розгляду зазначеного вище питання рішення щодо підтримки здійснення згаданого вище візиту не набрало достатньої кількості голосів на свою підтримку (результати голосування: «за»-0, «утрималось» -10, «проти»-2).

 

 

2.3. СЛУХАЛИ: Про відрядження народного депутата України Д. Разумкова до м. Відень (Республіка Австрія) в період з 21 по 23 лютого 2022 року.

Виступили: Бардіна М.О., Геращенко І.В., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: За результатами розгляду зазначеного вище питання рішення щодо підтримки здійснення згаданого вище візиту не набрало достатньої кількості голосів на свою підтримку (результати голосування: «за»-3; «проти»-0; «утрималось» -7).

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про стан і результати дипломатичних консультацій та перемовин щодо ескалації збройного конфлікту на сході України та зростаючої загрози військової агресії з боку Російської Федерації, а також щодо стану виконання Мінських домовленостей та результатів перемовин в рамках Нормандського формату.

Розгляд питання в закритому режимі.

 

 

 

Заступник Голови Комітету                                                                                   М.БАРДІНА

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку