Протокол№74

від 26.01.2022

В режимі відеоконференції о 14:30

 

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головувала: Заступник Голови Комітету Бардіна М.О.

 

Присутні: Бобровська С.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С., Хоменко О.В., Немиря Г.М., Шараськін А.А., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

Відсутні: Ананченко М.О.(лікарняний), Мережко О.О. (участь у засіданні ТКГ), Льовочкіна Ю.В.(участь у заходах ПАРЄ), Юраш С.А.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.     Про проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України (реєстр.№0143, КМУ).

Замлинський Ростислав Теодозійович - заступник Міністра оборони України.

 

2.     Про проект Закону про приєднання України до Конвенції про транскордонний вплив промислових аварій (реєстр.№0140, ПУ).

Поліщук Тарас Васильович – начальник управління техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

3.     Про проект Закону про вихід з Протоколу про внесення поправок до Угоди про Міжурядовий фельд'єгерський зв'язок ( реєстр.№0141, ПУ).

Маковський Дмитро Васильович - Перший заступник Голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України ;

Волкова Юлія Геннадіївна - директор Департаменту європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

 

4.     Про затвердження Орієнтовного плану роботи Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва протягом сьомої сесії ВРУ дев’ятого скликання та Пропозицій Комітету до порядку денного вказаної сесії.

 

5.     Про участь у Другій сесії Міжпарламентської асамблеї Парламенту Грузії, Парламенту Республіки Молдова і Верховної Ради України у Тбілісі у першій половині березня 2022 року.

 

6.     Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

-        Про відрядження н.д. Г.Лероса до Республіки Вірменія (лист народного депутата України Г.Лероса).

Лерос Гео Багратович – народний депутат України.

-        Про звернення Голови Комітету ВРУ з питань охорони здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування М.Радуцького щодо налагодження співпраці між Комітетом ВРУ з питань охорони здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та Комітетом з питань охорони здоров’я Сейму Литовської Республіки, та укладення відповідного Меморандуму про співпрацю в межах предметів відання комітетів.

Стефанишина Ольга Анатоліївна – народний депутат України.

-        Про запрошення заступника Голови Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки пана Яна Бартошека та інших чеських парламентаріїв здійснити візит в Україну найближчим часом (лист народного депутата України Р.Тістика).

Тістик Ростислав Ярославович – народний депутат України.

 

7.     Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступила: Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та включити до пункту «Міжпарламентська співпраця ВРУ» такі питання:

-        про візит членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Королівством Бельгія до м. Брюссель, який заплановано на 21-25 лютого ц.р. (лист народного депутата України, співголови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Бельгія М. Мезенцевої);

-        про оформлення відрядження н.д. О.Копанчук до Сполучених Штатів Америки у період з 7 по 11 лютого 2022 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ:           Про проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України (реєстр.№0143, КМУ).

Виступили: Бардіна М.О., Замлинський Р.Т., Яременко Б.В., Геращенко І.В., Немиря Г.М., Бобровська С.А.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про приєднання України до Конвенції про транскордонний вплив промислових аварій (реєстр.№0140, ПУ).

Виступили: Бардіна М.О., Поліщук Т.В., Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід з Протоколу про внесення поправок до Угоди про Міжурядовий фельд'єгерський зв'язок ( реєстр.№0141, ПУ).

Виступили: Бардіна М.О., Маковський Д.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про затвердження Орієнтовного плану роботи Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва протягом сьомої сесії ВРУ дев’ятого скликання та Пропозицій Комітету до порядку денного вказаної сесії.

Виступили: Бардіна М.О., Геращенко І.В., Іонова М.М., Бобровська С.А., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити Орієнтовний план роботи Комiтету та пропозиції до порядку денного на період сьомої сесії ВРУ дев’ятого скликання (додається).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Про участь у Другій сесії Міжпарламентської асамблеї Парламенту Грузії, Парламенту Республіки Молдова і Верховної Ради України у Тбілісі у першій половині березня 2022 року.

Виступили: Бардіна М.О., Геращенко І.В., Мосолов Ю.О.

 

УХВАЛИЛИ: Враховуючи важливість та перспективність розвитку відносин у тристоронньому форматі відносин України, Грузії та Молдови, підтримати участь представників Верховної Ради України у Другій сесії Міжпарламентської асамблеї Парламенту Грузії, Парламенту Республіки Молдова і Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7. Про міжпарламентську співпрацю ВРУ.

 

7.1. СЛУХАЛИ: Про відрядження н.д. Г.Лероса до Республіки Вірменія.

Виступили: Бардіна М.О., Лерос Г.Б.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народного депутата України Г.Лероса до Республіки Вірменія без залучення фінансових ресурсів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утрималось» - 2.

 

 

7.2. СЛУХАЛИ: Про звернення Голови Комітету ВРУ з питань охорони здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування М.Радуцького щодо налагодження співпраці між Комітетом ВРУ з питань охорони здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та Комітетом з питань охорони здоров’я Сейму Литовської Республіки та укладення відповідного Меморандуму про співпрацю в межах предметів відання комітетів.

 

Виступили: Бардіна М.О., Стефанишина О.А.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу стосовно активізації співпраці на рівні зазначених комітетів з питань віднесених до предметів їх відання.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7.3. СЛУХАЛИ: Про запрошення заступника Голови Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки пана Яна Бартошека та інших чеських парламентаріїв здійснити візит в Україну найближчим часом.

Виступили: Бардіна М.О., Яременко Б.В., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: З метою активізації міжпарламентського діалогу між Україною та Чеською Республікою на рівні відповідних груп дружби підтримати здійснення такого візиту в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2022 рік.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7.4. СЛУХАЛИ: Про візит членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Королівством Бельгія до м. Брюссель, запланований на 21-25 лютого ц.р.

Виступили: Бардіна М.О., Геращенко І.В., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Враховуючи важливість активізації роботи на рівні відповідних груп дружби та беручи до уваги актуальну ситуацію на кордонах України, підтримати здійснення згаданого візиту, однак забезпечити фінансування членів делегації в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2022 рік відповідно до існуючих норм (4 особи на 4 дні).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7.5. СЛУХАЛИ: Про оформлення відрядження н.д. О.Копанчук до Сполучених Штатів Америки у період з 7 по 11 лютого 2022 року.

Виступили: Бардіна М.О., Бобровська С.А., Геращенко І.В., Яременко Б.В., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: У зв’язку з тим, що згаданий вище захід не містить парламентської складової та не передбачений Орієнтовним планом міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2022 рік, вважати оформлення відповідного відрядження недоцільним.

Результати голосування:

«за» - 2;

«проти» - 0;

«утрималось» - 7.

 

 

Голова Комітету                                                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку