Протокол №68

від 20.10.2021

м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                            о 14.30

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Ананченко М.О., Бардіна М.О., Бобровська С.А.,

Геращенко І.В., Іонова М.М., Немиря Г.М., Хоменко О.В.,

Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В.,

 

ВідсутніЛьовочкіна Ю.В. (лікарняний), Ясько Є.О.

(лікарняний), Руденко О.С. (лікарняний).

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.               Про актуальні питання зовнішньої політики України та стан реалізації стратегії зовнішньополітичної діяльності України.

Кулеба Дмитро Іванович  Міністр закордонних справ України.

Сибіга Андрій Іванович  заступник Керівника Офісу Президента України.

Жовква Ігор Іванович заступник Керівника Офісу Президента України.

 

2.               Про проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про приєднання України до Конвенції про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання, виконання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей" (реєстр.№6145, КМУ).

Коломієць Валерія Рудольфівназаступник Міністра юстиції України.

 

3.               Про проект Закону про ратифікацію Нагойського протоколу про доступ до генетичних ресурсів та справедливий і рівноправний розподіл вигід від їхнього використання до Конвенції про біологічне різноманіття (реєстр.№0125, ПУ).

Краснолуцький Олександр Васильович – заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

 

4.               Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

-                про лист народних депутатів України, співголів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Литовською Республікою Ю.Овчинникової та І.Гузя  щодо візиту членів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків Сеймаса Литовської Республіки до України  у період  24-28 жовтня  2021 році;

Гузь Ігор Володимирович – народний депутат України, Співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою.

Овчинникова Юлія Юріївна – народний депутат України, Співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою.

 

-                про робочий візит представників депутатської групи ВРУ з міжпарламентських звяків  з Республікою Перу (лист  Директора ДП ДГЗП «СПЕЦТЕХНОЕКСПОРТ» Є.Ларіна).

Кулеба Дмитро Іванович –  Міністр закордонних справ України.

 

5.               Різне. 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань та підтримати пропозицію Голови Комітету О.Мережко щодо внесення до порядку денного засідання Комітету питання про подання депутатської фракції  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» стосовно змін у складі деяких постійних делегацій  Верховної Ради України у органах міжнародних парламентських організацій.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про приєднання України до Конвенції про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання, виконання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей" (реєстр.№6145, КМУ).

Виступили: Коломієць В.Р., Немиря Г.М., Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2.  СЛУХАЛИ: Про актуальні питання зовнішньої політики України та стан реалізації стратегії зовнішньополітичної діяльності України.

Виступили: Кулеба Д.І., Сибіга А.І., Жовква І.І., Геращенко І.В.,

Бобровська С.А., Бардіна М.О.,  Юраш С.А., Іонова М.М.,

Немиря Г.М., Хоменко О.В., Мережко О.О.

 

Інформацію Міністра закордонних справ України Д.Кулеби та заступників Керівника Офісу Президента А.Сибіги та І.Жовкви щодо актуальних питань зовнішньої політики України та стану реалізації стратегії зовнішньополітичної діяльності України взято до відома.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про лист народних депутатів України, співголів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків із Литовською Республікою Ю.Овчинникової та І.Гузя  щодо візиту членів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків Сеймаса Литовської Республіки до України  у період  24-28 жовтня  2021 році.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: З метою розвитку міжпарламентського діалогу між Україною та Литовською Республікою на рівні відповідних груп дружби вважати проведення такого візиту доцільним та прийняти згадану делегацію, профінансувавши перебування 5 осіб за рахунок коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Про подання депутатської фракції  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» стосовно змін у складі деяких постійних делегацій  Верховної Ради України у органах міжнародних парламентських організацій.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити заступником члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи народного депутата України  Мошенець О.В. за квотою  депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» замість народного депутата України Ковальчука О.В., який добровільно вийшов зі складу Постійної делегації.

Результати голосування: одноголосно.

 

2) Рекомендувати Голові Верховної Ради України виключити зі складу  Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО та української частини Міжпарламентської ради Україна-НАТО народного депутата України Буймістер Л.А., яка була включена за квотою  депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»,  у зв’язку з виключенням її зі складу вказаної фракцїі.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» - 3.

 

 

5. Про проект Закону про ратифікацію Нагойського протоколу про доступ до генетичних ресурсів та справедливий і рівноправний розподіл вигід від їхнього використання до Конвенції про біологічне різноманіття (реєстр.№0125, ПУ).

6. Про робочий візит представників депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’яків  з Республікою Перу (лист  Директора ДП ДГЗП «СПЕЦТЕХНОЕКСПОРТ» Є.Ларіна).

Зазначені вище питання не були розглянуті у зв’язку з відсутністю кворуму.

 

 

Голова Комітету                                                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку