Протокол №42

від 20.01.2021

 

                                                                       

м.Київ, Садова,3-а, кімн.833, о 13:00

(в режимі відеоконференції)

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Бардіна М.О., Бобровська С.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Льовочкіна Ю.В., Немиря Г.М., Руденко О.С., Хоменко О.В., Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

Відсутні: Ананченко М.О.(відпустка).

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.                    Про проект Орієнтовного плану роботи Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва на 2021 рік.

2.                    Про рекомендації комітетських слухань на тему: "Міжнародно-правове забезпечення зовнішньої політики України в космічній сфері."

3.                    Різне.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О., Іонова М.М., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та включити до пункту «Різне» порядку денного питання про роботу Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Орієнтовного плану роботи Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва на 2021 рік.

 

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Геращенко І.В., Немиря Г.М., Бобровська С.А., Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Затвердити Орієнтовний план роботи Комiтету на період п’ятої сесії ВРУ дев’ятого скликання з урахуванням висловлених членами Комітету пропозицій (додається).

2) Проекти законодавчих актів, з розгляду яких Комітет визначено головним, а саме:

- проект Постанови про визнання геноциду вірменського народу (н.д. А.Поляков, №2376, 05.11.2019);

- проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо ситуації в Нагірному Карабасі (н.д. А.Поляков, № 4264, 26.10.2020);

 

- проект Постанови про Заяву Верховної Ради України "Про Акт свободи Білорусі" (н.д. Є.Ясько та ін., № 3024а, 27.08.2020);

 

- проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо невизнання легітимності виборів президента Білорусі та неприпустимість насильства проти мирних протестуючих (проект внесений н.д. О.Гончаренко та ін., №3988, 14.08.2020).

вважати такими, що втратили актуальність та рекомендувати Верховній Раді України  не включати їх до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Результати голосування: одноголосно.

2. СЛУХАЛИ: Про рекомендації комітетських слухань на тему: "Міжнародно-правове забезпечення зовнішньої політики України в космічній сфері."

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити рекомендації за результатами зазначених вище комітетських слухань та надіслати їх до Кабінету Міністрів України та до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Результати голосування: одноголосно.

 

3.    Різне

 

СЛУХАЛИ: Про інформацію Голови Комітету О.Мережка щодо підготовки Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ до участі в січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 25-28 січня 2021 року.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В.

 

Інформацію Голови Комітету О. Мережка взято до відома.

Голова Комітету                                                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку