Протокол №29

від 03.07.2020

 

м.Київ, вул.Грушевського,5 кулуари, 2 поверх

                                                               о 12.00

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Бардіна М.О., Бобровська С.А., Ананченко М.О., Геращенко І.В., Іонова М.М., Немиря Г.М., Руденко О.С., Хоменко О.В., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Вакарчук С.І., Льовочкіна Ю.В., Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Про інформацію голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації закріпленого в Конституції України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО Комітету М.Іонової за наслідками засідання підкомітету (лист голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації закріпленого в Конституції України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО М.Іонової).

 

2. Про лист Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва О.Мережка на адресу Голови Комітету у закордонних справах Сенату Італійської Республіки В.Р.Петрочеллі з подякою про допомогу у подоланні руйнівних наслідків повеней на Заході України.

 

3. Про утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Республікою Перу.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О.

 

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про інформацію голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації закріпленого в Конституції України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО Комітету М.Іонової за наслідками засідання підкомітету (лист голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації закріпленого в Конституції України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО М.Іонової).

Виступили: Мережко О.О., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації закріпленого в Конституції України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО М.Іонової взяти до відома та надіслати листи головам Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки та Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом листи щодо створення робочої групи для опрацювання проектів законодавчих актів, передбачених Річною національною програмою під егідою Комісії Україна - НАТО на 2020 рік, затвердженої Указом Президента України від 26 травня 2020 року №203/2020.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про лист Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва О.Мережка на адресу Голови Комітету у закордонних справах Сенату Італійської Республіки

 

 

В.Р.Петрочеллі з подякою про допомогу у подоланні руйнівних наслідків повеней на Заході України.

 

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва О.Мережка взяти до відома та надіслати листа Голові Комітету у закордонних справах Сенату Італійської Республіки В.Р.Петрочеллі.

 

 

3.СЛУХАЛИ: Про утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Республікою Перу.

Виступили: Мережко О.О., Руденко О.С., Хоменко О.В., Ясько Є.О.

 

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Перу та рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити її склад.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку