Протокол №124

від 20.06.2018

  м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                              о 14.15

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні: Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І.,

                  Присяжнюк О.А, Заліщук С.П., Луценко І.С.

 

Відсутні:  Вовк В.І., Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В. 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1.               Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Федеральною радою Швейцарії про здійснення оплачуваної діяльності особами, супроводжуючими співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародній організації (реєстр.№0182, КМУ).

Оснач Михайло Васильович – заступник директора Першого європейського департаменту – начальник відділу Міністерства закордонних справ України.

 

2.               Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб (реєстр.№0188, КМУ).

Соколюк Максим Юрійович –  Голова Державної міграційної служби України.

Міняйло Сергій Вікторович – заступник начальника Управління консульського обслуговування - начальник відділу консульсько-правових питань Міністерства закордонних справ України

Салімський Олександр Володимирович – начальник відділу міжнародно-договірного забезпечення Управління міжнародних зв’язків Державної міграційної служби України.

 

3.               Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію осіб (реєстр.№0192, КМУ).

Соколюк Максим Юрійович –  Голова Державної міграційної служби України.

Міняйло Сергій Вікторович – заступник начальника Управління консульського обслуговування - начальник відділу консульсько-правових питань Міністерства закордонних справ України.

Салімський Олександр Володимирович – начальник відділу міжнародно-договірного забезпечення Управління міжнародних зв’язків Державної міграційної служби України.

 

4.               Про інвентаризацію договірно-правової бази з РФ, зокрема в контексті дій РФ в акваторії Азовського моря і Керченської протоки.

Зеркаль Олена Володимирівна – заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції.

Качка Тарас – радник Міністра закордонних справ України.

Петухов Сергій Ігорович – заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції.

Сідловська Людмила Євгеніївна – заступник директора Департаменту –начальник Управління правової експертизи міжнародних договорів та міжнародного співробітництва Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.

Руснак Іван Степанович – Перший заступник Міністра оборони України.

Шевчук Віталій Анатолійович - начальник відділу військового законодавства Юридичного департаменту Міністерства оборони України.

Серватюк Василь Миколайович – Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України.

Лопатюк Сергій Миколайович – заступник начальника Управління юридичного забезпечення – начальника відділу міжнародного права, організації адаптації та систематизації законодавства Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Лавренюк Юрій Федорович –  заступник Міністра інфраструктури України.

Бебешко Ярослав Анатолійович – представник інформаційно-аналітичного підрозділу Служби зовнішньої розвідки України.

Ільницький Микола Володимирович – представник інформаційно-аналітичного підрозділу Служби зовнішньої розвідки України.

Микольська Наталія Ярославівна – заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України.

Шишкіна Аліна В’ячеславівна – заступник директора Департаменту міжнародного торговельно-економічного співробітництва та європейської інтеграції – начальник управління багатостороннього та двостороннього співробітництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.                                                    

Трофименко Наталія Степанівна - в.о. директора Департаменту стратегії та європейської інтеграції Міністерства екології та природних ресурсів України.

Осіпенко Сергій Іванович - начальник Управління охорони земельних та водних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів України.

Василенко Володимир Андрійович – заслужений юрист України, Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор юридичних наук, професор.

 

5.               Про Указ Президента України №168/2018 про представлення у Верховній Раді України кандидатур для призначення на посади Надзвичайного і Повноважного Посла України, Надзвичайного і Повноважного Посла України з резиденцією в Києві, Постійного представника України при міжнародній організації, Представника України при міжнародній організації, Глави Місії України при міжнародній організації.

 

6.               Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

- про пріоритети міжпарламентської співпраці ВРУ на 2018 рік з огляду на реалії та виклики сьогодення;

- про  зміну  в керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою.

- про візит членів Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до м.Лондон (Великобританія) у період з 19 по 21 липня 2018 року з метою участі в чергових засіданнях Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та донорів Рахунку ядерної безпеки.

 

 

 

СЛУХАЛИ: 1) Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

2) Про пропозицію Голови Комітету Г.Гопко щодо розгляду питання про інвентаризацію договірно-правової бази з РФ, зокрема в контексті дій РФ в акваторії Азовського моря і Керченської протоки в закритому режимі.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань.

2) Підтримати пропозицію Голови Комітету Г.Гопко щодо розгляду питання про інвентаризацію договірно-правової бази з РФ, зокрема в контексті дій РФ в акваторії Азовського моря і Керченської протоки в закритому режимі.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Федеральною радою Швейцарії про здійснення оплачуваної діяльності особами, супроводжуючими співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародній організації.

Виступили: Оснач М.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти вказаний законопроект за основу та в цілому та ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Федеральною радою Швейцарії про здійснення оплачуваної діяльності особами, супроводжуючими співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародній організації.

Результати голосування: одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб.

Виступили: Соколюк М.Ю., Міняйло С.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти вказаний законопроект за основу та в цілому та ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб.

Результати голосування: одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію осіб.

Виступили: Соколюк М.Ю., Міняйло С.В., Ар’єв В.І. Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти вказаний законопроект за основу та в цілому та ратифікувати Угоду між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію осіб.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. Про інвентаризацію договірно-правової бази з РФ, зокрема в контексті дій РФ в акваторії Азовського моря і Керченської протоки (закритий режим).

 

5. СЛУХАЛИ: Про Указ Президента України №168/2018 про представлення у Верховній Раді України кандидатур для призначення на посади Надзвичайного і Повноважного Посла України, Надзвичайного і Повноважного Посла України з резиденцією в Києві, Постійного представника України при міжнародній організації, Представника України при міжнародній організації, Глави Місії України при міжнародній організації.

Виступили: Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Звернутися до Міністерства закордонних справ України з пропозицією розпочати роботу над проектом Порядку представлення кандидатур для призначення на відповідні посади з метою його своєчасного погодження із Комітетом як це передбачено зазначеним вище Указом Президента України після набрання ним чинності.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

6. Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

 

6.1. СЛУХАЛИ:  Про  зміни  в керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати  Голові Верховної Ради України затвердити своїм Розпорядженням наступні зміни в керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою на підставі Протоколу засідання зазначеної депутатської групи  від 7 червня 2018 року:

- призначити керівником депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою  народного депутата України, члена депутатської фракції  Політичної партії "Народний Фронт"  КОРЧИКА Віталія Андрійовича;

- призначити заступниками керівника зазначеної депутатської групи – народного депутата України, члена депутатської  групи "Партія "Відродження"    БАРВІНЕНКА Віталія Дмитровича та народного депутата України, члена депутатської фракції  Політичної партії "Народний Фронт"  СИДОРЧУКА Вадима Васильовича.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

6.2. СЛУХАЛИ: Про пріоритети міжпарламентської співпраці ВРУ на 2018 рік з огляду на реалії та виклики сьогодення.

Виступили: Луценко І.С., Заліщук С.П., Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І.,

Гузь І.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Провести 5 липня 2018 року робочу нараду щодо   раціонального використання фінансових ресурсів Верховної Ради України, призначених на міжнародну діяльність у 2018 році.

2) Доручити голові підкомітету з питань міжпарламентських зв‘язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Ар’єву В.І. організувати та провести вказану нараду.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

6.3. Про візит членів Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до м.Лондон (Великобританія) у період з 19 по 21 липня 2018 року з метою участі в чергових засіданнях Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та донорів Рахунку ядерної безпеки.

 

Зазначене вище питання не розглядалося.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку