Протокол №108

від 18.01.2018

 м.Київ, вул.Грушевського, 5, кулуари, 3 поверх

о 15.00

 

Комітету у закордонних справах

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 Присутні: Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І.,

                  Заліщук С.П.

            

Відсутні: Присяжнюк О.А., Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В.,

                 Луценко І.С.

 

Порядок денний на засідання Комітету:

1. Про Орієнтовний план міжнародних обмінів Верховної Ради України  на 2018 рік.

2. Про Орієнтовний план роботи Комітету Верховної Ради України  у закордонних справах на восьму сесію ВРУ восьмого скликання.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про Орієнтовний план міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2018 рік.

Виступили:  Нестеренко Л.О., Гопко Г.М.,

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити підготовлений Управлінням забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради Орієнтовний план міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2018 рік  своїм Розпорядженням з урахуванням запропонованих Комітетом доповнень, а саме: у п.7 Орієнтовного плану передбачити проведення одного заходу на території України в рамках діяльності української частини парламентської групи для співробітництва між Верховною Радою України та Палатою депутатів Італійської Республіки, діяльність якої передбачена Меморандумом про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Палатою депутатів Італійської Республіки, підписаного 5 червня 2017 року в м.Рим (Італійська Республіка).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про Орієнтовний план роботи Комітету Верховної Ради України  у закордонних справах на восьму сесію ВРУ восьмого скликання.

Виступили: Нестеренко Л.О., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Затвердити Орієнтовний план роботи Комiтету Верховної Ради України у закордонних справах на восьму сесію Верховної Ради України восьмого скликання з урахуванням висловлених пропозицій.

2) Проекти законодавчих актів, з розгляду яких Комітет визначено головним, такі як:

- проект Постанови про правовий статус України в Співдружності Незалежних Держав (н.д. А.Антонищак, Д.Добродомов та ін., №5377, 09.11.2016);

- проект Постанови про заходи, спрямовані на реалізацію міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації як держави-агресора (н.д. Б.Тарасюк, С.Висоцький та ін., №5414, 17.11.2016);

- проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Президента Республіки Білорусь О.Лукашенка та Ради міністрів Республіки Білорусь у зв'язку з проведенням спільних російсько-білоруських навчань "Захід-2017", які можуть загрожувати національній безпеці України (н.д. Каплін С.М., №7032, 18.08.2017)

вважати такими, що втратили актуальність та рекомендувати Верховній Раді України  не включати їх до проекту порядку денного  восьмої сесії Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                           Г.ГОПКО

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку