ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №95

від 07.06.2017 р.

 м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

о 14.15

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету Гопко Г.М.

Присутні: Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І.,

                  Заліщук С.П., Луценко І.С., Льовочкіна Ю.В.

Відсутні: Вовк В.І., Присяжнюк О.А., Ларін С.М.

             

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України) (реєстр.№6470, н.д. Парубій А., Геращенко І. та ін.)

Фріз Ірина Василівна – народний депутат України.

Кислиця Сергій Олегович - заступник Міністра закордонних справ України.

Толкачов Георгій Ігорович – начальник відділу НАТО Департаменту міжнародної безпеки Міністерства закордонних справ України.

 

2. Про стан підготовки проекту Закону України «Про дипломатичну службу».

Ярош Ірина Валеріївна – директор Валютно-фінансового департаменту Міністерства закордонних справ України.

Чумак Олена Анатоліївна – заступник директора Валютно-фінансового департаменту – начальник відділу методології Міністерства закордонних справ України.

Усатий Віталій Юрійович – т.в.о. начальника Управління юридичного забезпечення – начальник відділу нормативно-правових актів Міністерства закордонних справ України.

Пушкін Артем Сергійович – радник відділу нормативно-правових актів Управління юридичного забезпечення Міністерства закордонних справ України.

Остапенко Наталія Вікторівна – начальник відділу апарату МЗС Департаменту менеджменту персоналу Міністерства закордонних справ України.

 

3. Про депутатське звернення народного депутата України Луценка І.В. щодо поширення посадовими особами Республіки Білорусь офіційної інформації про підготовку терористів та диверсантів в Українських таборах подальшу їх злочинної діяльності в Білорусії.

Луценко Ігор Вікторович – народний депутат України.

Пристайко Вадим Володимирович - Перший заступник Міністра закордонних справ України.

Залужний Андрій Борисович – заступник начальника управління Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Чігер Сергій Степанович - консультант Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

 

4. Про створення  депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв’язків   з Малайзією,  Республікою Мальта та Туніською Республікою.

 

5. Про лист членів МФО «Рівні можливості» щодо включення законопроектів до порядку денного засідання сесії 8 червня 2017 року на виконання зобов’язань за Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

 

6. Різне:

-   про підготовку спільного заходу з парламентарями Бундестагу.

-  про звернення Львівської обласної організації Профспілки працівників державних установ України щодо організації проведення мітингів у всіх містах України стосовно прийняття звернень до Державної Думи РФ, Президента РФ з вимогою припинення військової агресії проти України та до міжнародних організацій стосовно посилення позиції захисту України.

 

   

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань та додати наступні питання: 1) про лист Голови Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ В.Ар’єва  щодо можливого відрядження заступників членів Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи для участі у літній сесії ПАРЄ, яка відбудеться у період з 25 по 30 червня 2017 року у  м.Страсбурзі;

2) про лист народного депутата України, заступника Голови Постійної делегації ПАРЄ, Віце-Президента ПАРЄ Г.Логвинського щодо можливого забезпечення автобусом з водіями (обсягом 15-20 місць) для транспортування відповідного обладнання для проведення виставки «День Криму в ПАРЄ: адвокація прав людини в Криму шляхом культурної та публічної дипломатії», що відбудеться у м.Страсбург (Франція) 28 червня 2017 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України).

Виступили: Фріз І.В., Тарасюк Б.І., Льовочкіна Ю.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)» прийняти за основу і в цілому за умови виключення з тексту законопроекту пункту 2 розділу І .

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 1;

«утрималось» - 0.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Постійної делегації ПАРЄ В.Ар’єва  щодо можливого відрядження заступників членів Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи для участі у літній сесії ПАРЄ, яка відбудеться у період з 25 по 30 червня 2017 року у  м.Страсбурзі.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: З огляду на те, що під час згаданої сесії ПАРЄ відбудеться розгляд питання пов’язаного з ухваленням резолюції щодо змін в Регламенті ПАРЄ в частині запровадження процедури імпічменту Президента ПАРЄ, рекомендувати Голові Верховної Ради України забезпечити відрядження для заступників членів делегації ПАРЄ на зазначений період.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про лист народного депутата України, заступника Голови Постійної делегації ПАРЄ, Віце-Президента ПАРЄ Г.Логвинського  щодо можливого забезпечення автобусом з водіями (обсягом 15-20 місць) для транспортування відповідного обладнання для проведення виставки «День Криму в ПАРЄ: адвокація прав людини в Криму шляхом культурної та публічної дипломатії», що відбудеться у м.Страсбург (Франція) 28 червня 2017 року.

Виступили: Ар’єв В.І., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) З огляду на важливість зазначеного заходу підтримати ініціативу народного депутата України Г.Логвинського щодо його проведення.

2) Звернутися до Голови Верховної Ради України з проханням здійснити необхідні заходи щодо організації згаданої поїздки (виділення автобуса обсягом 15-20 місць та його супровід водіями).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про створення  депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв’язків   з Малайзією,  Республікою Мальта та Туніською Республікою.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Малайзією,  Республікою Мальта та Туніською Республікою та рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити їх склад.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

5. Про депутатське звернення народного депутата України І.В.Луценка  щодо поширення посадовими особами Республіки Білорусь офіційної інформації про підготовку терористів та диверсантів в Українських таборах подальшу їх злочинної діяльності в Білорусії.

 

5.1. СЛУХАЛИ: Про розгляд зазначеного вище питання в закритому режимі.

Виступила: Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Питання про депутатське звернення народного депутата України І.В.Луценка  щодо поширення посадовими особами Республіки Білорусь офіційної інформації про підготовку терористів та диверсантів в Українських таборах подальшу їх злочинної діяльності в Білорусії розглядати в закритому режимі.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

6.   СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.Гопко про підготовку спільного заходу з парламентарями Бундестагу Німецької Федеративної Республіки.

Виступили: Гопко Г.М., Тарасюк Б.І., Заліщук С.П., Пристайко В.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати пропозицію Голови Комітету Г.Гопко щодо проведення в українському парламенті спільного заходу з парламентарями Бундестагу щодо історичної відповідальності Німеччини перед Україною за  часи Другої світової війни.

Результати голосування: одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: Про стан підготовки проекту Закону України «Про дипломатичну службу».

Виступили: Тарасюк Б.І., Заліщук С.П., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Комітету у закордонних справах разом з Міністерством закордонних справ України узгодити остаточний варіант  проекту Закону України «Про дипломатичну службу» та завершити підготовчу роботу для його внесення на  розгляд Верховної Ради України.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Про лист членів МФО «Рівні можливості» щодо включення законопроектів до порядку денного засідання сесії 8 червня 2017 року на виконання зобов’язань за Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на ступне засідання Комітету.


9. СЛУХАЛИ: Про звернення Львівської обласної організації Профспілки працівників державних установ України щодо організації проведення мітингів у всіх містах України стосовно прийняття звернень до Державної Думи РФ, Президента РФ з вимогою припинення військової агресії проти України та до міжнародних організацій стосовно посилення позиції захисту України.

 УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на ступне засідання Комітету.

  

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку