ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №38

від 04.09.2015 р.

м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

о 14.30

 

Комітету у закордонних справах

 

 

Головував:  Голова Комітету Гопко Г.М.

 

Присутні: Климпуш-Цинцадзе І.О., Гузь І.В.,

                  Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Луценко І.С.

                 

Відсутні: Тарасюк Б.І., Вовк В.І., Присяжнюк О.А.,

                Льовочкіна Ю.В. (відрядження),  Ларін С.М.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1. Про звернення Голови депутатської фракції Радикальної партії О.Ляшка під час засідання Погоджувальної ради щодо відкликання народного депутата України, члена фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Н.Шуфрича зі складу Постійної делегації ВРУ у ПА ОБСЄ.

Герасимов Артур Володимирович – Голова Постійної делегації Верховної Ради України у ПА ОБСЄ.

 

2. Про утворення депутатських груп  Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з парламентами зарубіжних країн.

3. Різне:

- про звернення заступника Голови Комітету Б.Тарасюка щодо проведення восени поточного року у Києві зустрічі керівництва парламентських Комітетів з питань європейської інтеграції та у закордонних справах України, Грузії та Молдови в рамках Ініціативи міжпарламентського співробітництва країн Східного партнерства.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про звернення Голови депутатської фракції Радикальної партії О.Ляшка під час засідання Погоджувальної ради щодо відкликання народного депутата України, члена фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Н.Шуфрича зі складу Постійної делегації ВРУ у ПА ОБСЄ.

Виступили: Ар’єв В.І., Климпуш-Цинцадзе І.О., Заліщук С.П.,

Луценко І.С., Г.Гопко.

 

УХВАЛИЛИ: Враховуючи результати голосування на підтримку пропозиції Голови депутатської фракції Радикальної партії О.Ляшка щодо відкликання народного депутата України, члена фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Н.Шуфрича зі складу Постійної делегації Верховної Ради України у ПА ОБСЄ («за» - 1; «проти» - 2; «утрималось» - 4) та виходячи виключно з необхідності чіткого дотримання правил процедури призначення народних депутатів України до Постійної делегації в ПА ОБСЄ при формування її складу, вважати зазначену пропозицію н.д.О.Ляшка не прийнятною.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з парламентами зарубіжних країн.

Виступили: Ар’єв В.І.,  Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Сінгапур.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. Різне:

СЛУХАЛИ: Про звернення заступника Голови Комітету Б.Тарасюка щодо проведення восени поточного року у Києві зустрічі керівництва парламентських Комітетів з питань європейської інтеграції та у закордонних справах України, Грузії та Молдови в рамках Ініціативи міжпарламентського співробітництва країн Східного партнерства.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на наступне засідання Комітету.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку