ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №39

від 09.09.2015 р.

м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

о 10.00

 

Комітету у закордонних справах

 

 

Головував:  Голова Комітету Гопко Г.М.

 

Присутні: Тарасюк Б.І., Вовк В.І., Присяжнюк О.А.,

                  Ар’єв В.І., Льовочкіна Ю.В.  

              

Відсутні: Климпуш-Цинцадзе І.О., Гузь І.В.,

                 Заліщук С.П.(відрядження), Ларін С.М., Луценко І.С.

 

 

Порядок денний  засідання Комітету:

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Заяву Верховної Ради України з приводу 70-річчя Організації Об’єднаних Націй та членства України в ООН».

 

2. Різне:

- про звернення заступника Голови Комітету Б.Тарасюка щодо проведення восени поточного року у Києві зустрічі керівництва парламентських комітетів з питань європейської інтеграції та у закордонних справах України, Грузії та Молдови в рамках Ініціативи міжпарламентського співробітництва країн Східного партнерства;

- про внесення змін до складу Громадської ради при Комітеті у закордонних справах.

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

Виступили: Гопко Г.М., Ар’єв В.І.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та додати до нього питання про реакцію українського Парламенту на візит групи французьких депутатів – членів Парламентської Асамблеї Ради Європи до тимчасово окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Заяву Верховної Ради України з приводу 70-річчя Організації Об’єднаних Націй та членства України в ООН».

Виступили: Тарасюк Б.І.,  Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити розроблений членами Комітету за участі Міністерства закордонних справ України текст Заяви Верховної Ради України з приводу 70-річчя Організації Об’єднаних Націй та членства України в ООН та внести її на розгляд Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

2) Визначити доповідачем зазначеного проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України  заступника Голови Комітету Б.Тарасюка.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. Різне:

1) СЛУХАЛИ: Про звернення заступника Голови Комітету Б.Тарасюка щодо проведення восени поточного року у Києві зустрічі керівництва парламентських Комітетів з питань європейської інтеграції та у закордонних справах України, Грузії та Молдови в рамках Ініціативи міжпарламентського співробітництва країн Східного партнерства.

Виступили: Тарасюк Б.І.,  Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: З урахуванням досягнутої попередньої домовленості з керівництвом Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні підтримати пропозицію заступника Голови Комітету Б.Тарасюка щодо проведення восени поточного року у Києві зустрічі керівництва парламентських Комітетів з питань європейської інтеграції та у закордонних справах України, Грузії та Молдови в рамках Ініціативи міжпарламентського співробітництва країн Східного партнерства за умови фінансування заходу згаданим Фондом.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2) СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу Громадської ради при Комітеті у закордонних справах.

Виступили: Тарасюк Б.І., Вовк В.І., Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити членом Громадської ради при Комітеті у закордонних справах Бузарова Андрія Ігоровича, політолога-міжнародника, члена комітету по міжнародним зв’язкам Національної асоціації адвокатів України,

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

3) СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ В.Ар’єва щодо перебування у період з 23 по 24 липня 2015 року групи французьких парламентаріїв, у тому числі членів Парламентської Асамблеї Ради Європи Тьєррі Маріані, Ів Поццо ді Борго та Марі-Крістін Далоз на території України - Автономній Республіці Крим, яка перебуває під тимчасовою окупацією Російською Федерацією.

Три члена ПА РЄ від Франції порушили основоположні принципи та правила роботи Асамблеї. Як зазначається у пункті 2 Кодексу поведінки для членів Парламентської Асамблеї Ради Європи, "цей Кодекс застосовується до членів в усіх аспектах їх суспільного життя, пов’язаного із виконанням своїх обов'язків як членів Парламентської Асамблеї". Згідно із Параграфом 7 Кодексу поведінки для членів Парламентської Асамблеї, "члени повинні поважати цінності Ради Європи та загальні принципи поведінки Асамблеї і не робити ніяких дій, які б могли завдати шкоди репутації та цілісності Асамблеї або її членів".  Дії, до яких вдалася група французьких парламентаріїв, суперечать вищезгаданим положенням Кодексу поведінки членів Парламентської Асамблеї та резолюціям ПА РЄ.

Виступили: Ар’єв В.І., Льовочкіна Ю.В., Тарасюк Б.І.,  Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Звернутися до Президента Національної асамблеї Французької Республіки  Клода БАРТЕЛОНУ від імені  Голови Верховної Ради України з проханням переглянути членство в Парламентській Асамблеї Ради Європи вище згаданих французьких парламентаріїв.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку