КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

 

 

вул. М. Грушевського, 5, м. Київ, 01008,  www.rada.gov.ua

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 199

 

  29    травня  2024  року

 

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л., Пушкаренко А.М.,  Іонова  М.М., Кривошеєв  І.С., Локтіонова  Н.В., Руденко О.С., Шараськін А.А., Юраш  С.А., Яременко  Б.В.,  Ясько Є.О.

 

Відсутні: Геращенко І.В. (відрядження).

 

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.               Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про дипломатичну службу" щодо вдосконалення проходження дипломатичної служби. (р. № 10370, Президент України).

Кулеба Дмитро Іванович – Міністр закордонних справ України;

Баньков Олександр Сергійович – Державний секретар Міністерства закордонних справ України;

Алюшина Наталія Олександрівна – Голова державного агентства України з питань державної служби;

Ткачук Олександр Леонідович – заступник директора Департаменту - начальник відділу судової і місцевої влади та зовнішньополітичної діяльності Департамент видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів України;

Корнелюк Микола Васильович – заступник Голови Національного  агентства з  питань запобігання корупції;

Сітарчук Юрій Володимирович – співробітник управління правового забезпечення СБУ;

Пелюховський Олександр Леонідович– співробітник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ;

Скринник Юрій Володимирович – співробітник департаменту контррозвідки СБУ;

Камарчук Володимир Васильович – начальник Юридичного управління Міністерства закордонних справ України;

Гудзенко Тетяна Геннадіївна – головний спеціаліст Відділу судової і місцевої влади та зовнішньополітичної діяльності Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів України;

Мартинюк Лілія Леонідівна – керівник Департаменту управління персоналом Офісу Президента України;

Ющенко Ірина Михайлівна – заступник Керівника Департаменту управління персоналом - завідувач відділу Офісу Президента України;

Пальчик Альона Михайлівна – т.в.о. заступника Керівника Департаменту управління персоналом - завідувача відділу Офісу Президента України.

2. Про утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Панама.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» - 13;

«проти» - 0;

«утримався» -0; 

 

 

1.           СЛУХАЛИ: Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про дипломатичну службу" щодо вдосконалення проходження дипломатичної служби. (р. № 10370, Президент України).

Виступили: Мережко О.О., Кулеба Д.І., Алюшина Н.О., Ткачук О.Л., Корнелюк М.В., Сітарчук Ю.В., Пелюховський О.Л., Ясько Є.О., Копиленко  О.Л., Яременко Б.В., Баньков О.С., Іонова М.М., Немиря Г.М. Пушкаренко А.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про дипломатичну службу» щодо вдосконалення проходження дипломатичної служби» (реєстр. № 10370 від 22.12.2023) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

2) Зважаючи на необхідність комплексного доопрацювання проекту Закону й узгодження окремих його положень з іншими положеннями законодавства  відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, врахувати при підготовці законопроекту до другого читання пропозиції і поправки щодо виправлень, уточнень, усунення помилок та/або суперечностей у тексті законопроекту, інших структурних частин законопроекту та/або інших законодавчих актів, що не були предметом розгляду в першому читанні та відповідають предмету правового регулювання законопроекту (зокрема щодо закріплення відповідної термінології, встановлення повноважень органів державної влади, уточнення особливостей проходження дипломатичної служби, тощо), і звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією оголосити про це під час розгляду даного законопроекту на пленарному засіданні.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» -0;

«утримався» -1.

На момент голосування втрачено зв’язок з Бардіною М.О.

 

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Панама.

Виступили: Мережко О.О., Ясько Є.О., Яременко Б.В., Копиленко О.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) На підставі Протоколу № 1 засідання депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Панама від 21 травня 2024 року підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення згаданої депутатської групи та рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити її склад;

2) Взяти до відома, що народний депутат України Іонушас С.К. вже є заступником співголови та заступником керівника в 4 групах дружби з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами (заступник співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою, заступник співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою, заступник співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Швейцарською Конфедерацією та заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки), тож відповідно до п. 3.3 Положення «Про депутатські групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами» не може бути затверджений заступником співголови у вказаній депутатській групі.       

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

Версія для друку