Круглий стіл на тему: "Інформаційна та кібербезпеки у контексті євроатлантичної інтеграції"

Опубліковано 12 березня 2019, о 12:23

11 березня за ініціативи Голови Комітету у закордонних справах Ганни Гопко відбувся круглий стіл на тему «Інформаційна та кібербезпека у контексті євроатлантичної інтеграції».

 

Основними спікерами під час круглого столу були Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко, Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, начальник Департаменту  кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк, Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець. 

 У заході також взяли участь народні депутати України Борис Тарасюк, Заступник Голови Комітету у закордонних справах, Сергій Висоцький, Заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, Остапа Єднак, Секретар Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, представники центральних органів виконавчої влади та дипломатичного корпусу.

 У своєму вступному слові Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко наголосила на важливості посилення інформаційної та кібербезпеки у зв’язку з виборчим періодом в Україні. Вона також підкреслила зростання використання Російською Федерацію технологій ведення гібридної війни проти України та держав-членів ЄС: «За останні 4 роки Росія здійснила понад сім тисяч кібератак проти українських урядових установ та приватних підприємств».

 

Під час круглого столу було обговорено питання підвищення інформаційної та кібербезпеки, пошуку конкретних шляхів забезпечення кібергігієни та захисту інформаційного суверенітету у контексті російської агресії. Учасники приділили увагу поліпшенню координації між органами влади, взаємодії та обміну інформацією. Було наголошено на необхідності поглиблення співпраці України з провідними центрами НАТО та державами-членами ЄС в означених сферах.

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку