За ініціативи Голови Комітету Г.Гопко у Верховній Раді України відбувся круглий стіл на тему: “Зупинити Північний потік 2: місія України”

Опубліковано 27 серпня 2018, о 16:30
 

За ініціативи Голови Комітету Г.Гопко та за сприяння дослідницької організації “Центр досліджень енергетики” 27 серпня у Верховній Раді України  відбувся круглий стіл на тему: “Зупинити Північний потік 2: місія України”.

У круглому столі взяли участь народні депутати України, представники дипломатичного корпусу та експертних кіл.

У своїй вітальній промові Голова Комітету у закордонних справах Г.Гопко наголосила на важливості захисту національних інтересів, зокрема у питанні газовидобування, підтримки та розвитку газотранспортних потужностей, а також роботі із міжнародними партнерами у питанні збереження та посилення санкцій стосовно компаній, які беруть участь у будівництві “Північного потоку 2”.

Ключовими спікерами заходу були Президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ століття» Михайло Гончар,  радник з питань європейської енергетичної безпеки Державного департаменту США Бенджамін Шмітт та  Головний комерційний директор “Групи Нафтогаз” Юрій Вітренко. У виступах наголошувалося на важливості протидії політично вмотивованим проектам в енергетичній сфері, таким як “Північній потік 2”, важливості розвитку енергетичного ринку Євросоюзу, імплементації рішень, які дозволять Україні відповідати третьому енергопакету ЄС та зміцненню енергетичної безпеки Європи. Серед іншого, спікери наголошували на необхідності подальшого впровадження санкційної політики у відношенні компаній, залучених до будівництва “Північного потоку 2” та протидії розповсюдженню дезінформації російського газового монополіста.

У дебатах взяли участь голова підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету у закордонних справах Володимир Ар?єв,  голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету у закордонних справах Світлана Заліщук та голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Левус. Народні депутати України наголошували на необхідності повернення питання у міжнародно-правове поле, а також на важливості Трансатлантичної єдності у питанні протидії будівництву “Північного потоку 2 ”.

 

 



















Стенограма круглого столу


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку