ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №110

від 07.02.2018 р.

 м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

о 15.10

 Комітету у закордонних справах

 Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 Присутні: Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Присяжнюк О.А.,

                  Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Луценко І.С.

Відсутні: Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:


1.                       Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку із незаконною підготовкою виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим та Севастополі (реєстр.№7546, н.д.Бурбак М.Ю.).

Бурбак  Максим Юрійович – народний депутат України.

Васківнюк Сергій Миколайович – помічник н.д. М.Бурбака.

Чубаров Рефат Абдурахманович – народний депутат України.

Шевченко Марко Олександрович – заступник директора Департаменту протидії загрозам з боку РФ – начальник політичного відділу Міністерства закордонних справ України.

2.               Про пріоритети міжпарламентської співпраці ВРУ на 2018 рік з огляду на реалії та виклики сьогодення.

3.               Про проект Закону України «Про дипломатичну службу" (реєстр.№7322, друге читання).

-          про лист заступника Голови Комітету Вовка В.І. щодо роботи робочої групи з підготовки до розгляду у другому читанні проекту Закону України «Про дипломатичну службу».

Жовква Ігор Іванович – Керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України.

Аношина Наталія Юріївна – заступник завідувача відділу Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України.

Заяць Андрій Іванович – Державний секретар Міністерства закордонних справ України.

Пушкін Артем Сергійович – начальник відділу нормотворчої діяльності та експертизи  юридичного управління Міністерства закордонних справ України.

Микольська Наталія Ярославівна – заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України.

Перун Руслан Іванович – заступника директора Департаменту розвитку експорту – начальника відділу Міністерства економічного розвитку і торгівлі .

Калуга Юрій Олександрович – начальник відділу з питань діяльності місцевих органів виконавчої влади Управління конституційного та адміністративного законодавства Департаменту публічного права Міністерства юстиції України.

Кодунов Максим Леонідович – в.о. директора Департаменту міжнародних спорів Міністерства юстиції України.

Софіна Дар’я Ігорівна – в.о. заступника директора Департаменту - начальник відділу іноземних судів Департаменту міжнародних спорів Міністерства юстиції України.

Попович Христину Василівну – головний спеціаліст департаменту розвитку експорту Міністерства економічного розвитку і торгівлі .

Ткачук Оксана Вікторівна  -  головний спеціаліст відділу судової та місцевої влади та зовнішньополітичної діяльності Департаменту видатків, бюджету, органів влади Міністерства фінансів України.

Плаксій Марія Василівна – заступник директора Департаменту пенсійного та соціального страхування – начальник відділу нормативно-правового регулювання системи пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України.

Заболотний Андрій Володимирович – заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби.

Павленко Ілля Петрович – генерал-майор, заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Марчук Роман Миколайович – тимчасово виконуючий обов’язки начальника юридичного управління Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

4.               Про звіт Голови підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету С.Заліщук щодо візиту до Хорватії в рамках ознайомлення з протимінною програмою цієї країни.

5.               Про пропозиції співголів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії С.Заліщук та О.Рябчина щодо реакції з боку ВРУ на дебати у Палаті Лордів Великобританії стосовно російсько-британських відносин.

Оснач Михайло Васильович – заступник директора Першого європейського департаменту – начальник відділу Міністерства закордонних справ України.

 

 СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Заліщук С.П., Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань та додати питання:

- про внесення змін до  Рекомендацій за результатами спільних комітетських слухань на тему: «Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України», які відбулися 18 жовтня 2017 року» та схвалення остаточного тексту Рекомендацій;

-  про створення робочої групи щодо координації дій стосовно прийняття Закону України про ратифікацію Римського Статуту міжнародного кримінального суду.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку із незаконною підготовкою виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим та Севастополі (реєстр.№7546, н.д.Бурбак М.Ю.).

Виступили: Васківнюк С.М., Шевченко М.О., Ар’єв В.І., Чубаров Р.А.,

Заліщук С.П., Тарасюк Б.І., Луценко І.С., Гузь І.В., Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: 1) З огляду на те, що проект зазначеної вище Постанови не набрав  голосів на свою підтримку («за» - 3, «проти» - 3, «утрималось» - 2), створити робочу групу для доопрацювання тексту Звернення для внесення узгодженої редакції на розгляд Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 2) Керівником зазначеної вище робочої групи обрати Голову Комітету Г.Гопко.

Результати голосування: одноголосно.

 

 2. СЛУХАЛИ: Голову підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції С.Заліщук щодо внесення змін до п.1.7.   Рекомендацій за результатами спільних комітетських слухань на тему: «Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України», які відбулися 18 жовтня 2017 року».

Виступили: Заліщук С.П., Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Затвердити зазначені вище Рекомендації з урахування правки до пункту 1.7., а саме «Верховній Раді України посилити парламентський контроль з метою забезпечення ефективної роботи трастовий фондів НАТО в Україні», запропонованої  Комітетом Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

Результати голосування: одноголосно.

 

 3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про дипломатичну службу" (друге читання).

1) Про лист заступника Голови Комітету Вовка В.І. щодо роботи робочої групи з підготовки до розгляду у другому читанні проекту Закону України «Про дипломатичну службу».

Виступили: Вовк В.І., Заяць А.І., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 Інформацію заступника Голови Комітету В.Вовка щодо роботи робочої групи з підготовки до розгляду у другому читанні проекту Закону України «Про дипломатичну службу» заслухано.

 

2) Постатейний розгляд проекту Закону України «Про дипломатичну службу" (друге читання).

Виступили: Тарасюк Б.І.,  Вовк В.І., Заяць А.І., Микольська Н.Я.,

Єднак О.В., Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Луценко І.С., Заболотний А.В.,

Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: В ході постатейного розгляду проекту Закону України «Про дипломатичну службу" (друге читання) затвердити висновки та пропозиції Комітету до пропозицій народних депутатів України до зазначеного законопроекту (порівняльна таблиця з результатами голосування членів Комітету стосовно зазначених пропозицій додається) та продовжити постатейний розгляд зазначеного проекту Закону на наступному засіданні Комітету.

 

 4. Про пріоритети міжпарламентської співпраці ВРУ на 2018 рік з огляду на реалії та виклики сьогодення.

Про звіт Голови підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції С.Заліщук Комітету Верховної Ради України у закордонних справах щодо візиту до Хорватії в рамках ознайомлення з протимінною програмою цієї країни.

Про пропозиції співголів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії С.Заліщук та О.Рябчина щодо реакції з боку ВРУ на дебати у Палаті Лордів Великобританії стосовно російсько-британських відносин.

 Зазначені вище питання не розглядалися.

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

Порівняльна таблиця з результатами голосування членів Комітету стосовно пропозицій до проекту Закону України «Про дипломатичну службу" (друге читання)

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку