ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №26

від 20.05.2015 р.

м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету Гопко Г.М.

 

Присутні: Климпуш-Цинцадзе І.О., Вовк В.І., Тарасюк Б.І.

                  Присяжнюк О.А., Ар’єв В.І., Заліщук С.П.,

                  Ларін С.М.,                 

 

Відсутні: Гузь І.В.,  Льовочкіна Ю.В., Луценко І.С.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Постанови про  затвердження Заяви про відступ України від зобов'язань, визначених Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародним пактом про громадянські і політичні права та Європейською соціальною хартією (переглянутою) (р.№2765, н.д.О.Сироїд, О.Сотник та ін.).

Сироїд Оксана Іванівна – народний депутат України.

Давидчук Ольга Василівна – керівник Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.

Бешта Андрій Петрович – виконуючий обов’язки директора Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України.

Шакуро Наталія Євгеніївна – начальник Відділу прав людини та Ради Європи Міністерства закордонних справ України.

Литвиненко Олександр Валерійович – заступник  Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Аргучинський Ігор  Борисович – керівник управління з питань зовнішньої безпеки Ради національної безпеки і оборони України.

Лутковська Валерія Володимирівна – Уповноважений Верховної Ради України  з  прав людини.

Чаплига Михайло – представник Уповноваженого Верховної Ради України  з  прав людини.

Розка Ірина Костянтинівна – начальник відділу міжнародних договорів Управління міжнародних зв’язків Міністерства соціальної політики України.

 

2. Про затвердження Рекомендацій комітетських слухань на тему: «Формування стратегії захисту національних інтересів України в частині протидії актам агресії, анексії Автономної Республіки Крим, іншим злочинам Російської Федерації, спрямованим проти України».

 

3. Про зміну у складі Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС).

 

4. Про здійснення Верховною Радою України  міжпарламентського співробітництва на рівні депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами у 2015 році.

 

5. Про утворення депутатських груп  Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з парламентами зарубіжних країн та затвердження координаторів з проведення організаційних зборів депутатських груп.

 

6. Різне:

-    кадрове питання;

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Гопко Г.М., Климпуш-Цинцадзе І.О., Тарасюк Б.І.,

Заліщук С.П.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про зміну у складі Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити членом Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва народного депутата України ЧУБАРОВА Рефата Абдурахмановича  за квотою  депутатської фракції  ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" замість НАСІРОВА Романа Михайловича на підставі відповідного подання депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" від   15  травня 2015 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про  затвердження Заяви про відступ України від зобов'язань, визначених Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародним пактом про громадянські і політичні права та Європейською соціальною хартією (переглянутою).

Виступили: Сироїд О.І., Давидчук О.В., Климпуш-Цинцадзе І.О.,

Бешта А.П., Литвиненко О.В., Лутковська В.В., Розка І.К.,

Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти доопрацьований проект Постанови про затвердження  Заяви Верховної Ради України «Про відступ України від окремих зобов’язань, визначених Міжнародним пактом про  громадянські і політичні права та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод» за основу та в цілому.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утрималось» - 2.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про затвердження Рекомендацій комітетських слухань на тему: «Формування стратегії захисту національних інтересів України в частині протидії актам агресії, анексії Автономної Республіки Крим, іншим злочинам Російської Федерації, спрямованим проти України».

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на наступне засідання Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про здійснення Верховною Радою України  міжпарламентського співробітництва на рівні депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами у 2015 році.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на наступне засідання Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про утворення депутатських груп  Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з парламентами зарубіжних країн та затвердження координаторів з проведення організаційних зборів депутатських груп.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Ісламською Республікою Афганістан і рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити її склад.

Результати голосування: одноголосно.

 

 2) Затвердити координаторів проведення організаційних зборів депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв‘язків з іноземними державами:

 

№ п/п

Перелік країн

ПІП координатора

  1.  

Республіка Чилі

Вовк В.І.

  1.  

Об’єднані Арабські Емірати

Заліщук С.П.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

6. Різне.

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.М.Гопко про призначення Василенка Олега Івановича на посаду головного консультанта  секретаріату  Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  кандидатуру Василенка О.І. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

 

 Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утрималось» - 2.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку