ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №54

від 03.02.2016 р.

м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

о 14.30

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні: Климпуш-Цинцадзе І.О., Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І.,

                 Присяжнюк О.А., Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Луценко І.С.

 

Відсутні: Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В.(відпустка).

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про ратифікацію Протоколу про сталий транспорт до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (реєстр. № 0081, КМУ).

Рейтер Оксана Костянтинівна – заступник Міністра інфраструктури України.

Данилейко Олександр Іванович – начальник управління економічного співробітництва Міністерства закордонних справ України.

 

2. Про результати роботи депутатських груп з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами у 2015 році (доповідає голова підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Ар’єв В.І.).

 

3. Про результати візитів Комітету до Угорщини та Грузії (доповідає Голова Комітету Гопко Г.М. та Перший заступник Голови Комітету Климпуш-Цинцадзе І.О.).

 

4. Про лист Президента німецького Бундестагу Норберта Ламмерта щодо проблемних питань, які виникли в ході підготовки до участі депутата Бундестагу А.Гунко у спостережені за місцевими виборами в Україні у жовтні 2015 року.

 

5. Різне.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Протоколу про сталий транспорт до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Виступили: Рейтер О.К., Данилейко О.І., Климпуш-Цинцадзе І.О.,

Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект та ратифікувати Протокол про сталий транспорт до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про результати роботи депутатських груп з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами у 2015 році (доповідає Голова підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Ар’єв В.І.).

Виступили: Ар’єв В.І., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Секретаріату Комітету підготувати узагальнюючу інформацію  про роботу депутатських груп з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами у 2015 році на наступне засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Про результати візитів Комітету у закордонних справах до Угорщини та Грузії (доповідає Голова Комітету Гопко Г.М. та Перший заступник Голови Комітету Климпуш-Цинцадзе І.О.).

Виступили: Гопко Г.М., Климпуш-Цинцадзе І.О., Гузь І.В.,

Тарасюк Б.І.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.Гопко щодо  візиту до Угорщини та інформацію Першого заступника Голови Комітету Климпуш-Цинцадзе І.О. щодо візиту до Грузії взяти до відома.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про лист Президента німецького Бундестагу Норберта Ламмерта щодо проблемних питань, які виникли в ході підготовки до участі депутата Бундестагу А.Гунко у спостережені за місцевими виборами в Україні у жовтні 2015 року.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ:  Рекомендувати Голові Верховної Ради України надіслати лист-відповідь Президенту Бундестагу Німеччини, професору Норберту Ламмерту щодо незмінної позиції української сторони розвивати й надалі рівноправний діалог із різними політичними силами, представленими в Парламентській Асамблеї Ради Європи, однак наголосивши при цьому, що кожен член ПАРЄ має поважати українське законодавство, особливо щодо дотримання правил перетину державного кордону України в частині відвідування території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та частин територій Луганської та Донецької областей, які тимчасово непідконтрольні Україні.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

5. Різне.

 

1) СЛУХАЛИ: Про пропозицію голови підкомітету Заліщук С.П. щодо  проведення в приміщенні  Комітету у закордонних справах арт-виставки «Війна – 11 портретів».

Виступили: Заліщук С.П., Луценко І.С., Присяжнюк О.А., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати пропозицію Заліщук С.П. щодо проведення зазначеного вище заходу у березні-квітні 2016 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2) СЛУХАЛИ: Про Звернення до парламентів іноземних держав і міжпарламентських організацій у зв’язку з 2-ою річницею окупації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь.

Виступили: Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України текст Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав і міжпарламентських організацій у зв’язку з 2-ою річницею окупації Автономної Республіки  Крим та м.Севастополь щодо засудження триваючої агресії Російської Федерації проти України та порушення з боку Росії на тимчасово окупованій території політичних, громадських, економічних та соціально-культурних прав громадян України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку