Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко надіслав лист до Комітету із закордонних відносин Парламенту Грузії

Комітет
29 квітня 2021, 15:40

 

КОМІТЕТ ІЗ ЗАКОРДОННИХ ВІДНОСИН

ПАРЛАМЕНТУ ГРУЗІЇ

 

м. Київ, 29 квітня 2021 року

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва і від себе особисто хочу привітати підписання 19 квітня 2021 року політичної угоди між грузинською владою та частиною опозиції за посередництва Президента Європейської Ради Шарля Мішеля, а також кроки з її реалізації.

Україна, як стратегічний партнер і надійний друг Грузії, зацікавлена у стабілізації політичної ситуації у вашій країні, а також у продовженні дієвого українсько-грузинського партнерства і співробітництва з метою реалізації курсу обох держав на інтеграцію в Європейський Союз і НАТО.

Ми високо цінуємо взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності наших держав у межах міжнародно визнаних кордонів, засуджуємо окупацію Росією частини територій наших країні та рішуче налаштовані всіляко підтримувати зусилля одна одної, спрямовані на їх деокупацію. Переконані, що розвиток стратегічного партнерства між Україною і Грузією і надалі залишатиметься одним з ключових чинників безпеки і стабільності в регіоні та на європейському континенті в цілому.

Хотіли б наголосити, що добробут, безпека, захист прав та інтересів співвітчизників лежить в основі підходів України до розвитку міждержавних відносин. У зв’язку з цим дозвольте висловити наші сподівання на якнайшвидше звільнення з-під варти затриманих на морі у листопаді 2020 року поблизу м. Батумі громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка, що відповідатиме духу порозуміння і взаємної поваги, який традиційно існує між нашими державами і народами.

 

 

Голова Комітету

О.МЕРЕЖКО