ЗВІТ

про діяльність депутатської групи ВРУ

з міжпарламентських зв'язків з Королівством Бельгія

за 9 місяців роботи групи дружби у 2016 році

 

 

Групу створено: 06 липня 2015 року на підставі Розпорядження №946                   "Про затвердження складу депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Королівством Бельгія" затвердженого Головою ВРУ В. Гройсманом.

 

 

26 лютого 2016 року – у Посольстві Королівства Бельгія в Україні відбулася інформативна зустріч співголови групи дружби "Україна-Бельгія" Сотник Олени Сергіївни та Послом Королівства Бельгії в Україні Люком Джейкобсом.

При зустрічі сторони обговорили:

1. Погодження плану роботи між членами групи дружби "Україна-Бельгія" та представниками Посольства Королівства Бельгія в Україні та бельгійськими парламентарями.

2. Організаційні питання щодо офіційного візиту та приблизної програми для бельгійської парламентської делегації (на чолі з головою групи дружби "Бельгія-Україна" у Федеральному Парламенті Бельгії Ж. Дальмані), який було відкладено у 2015 році та перенесено на 2016 рік.

 

Постійно  ведеться електронна переписка співголів групи дружби "Україна-Бельгія" з Послом Королівства Бельгії в Україні, щодо:

1. Узгодження всіх процедурних питань, що стосуються взаємної співпраці, запровадження культури взаємного розвитку парламентарів обох країн (обмін досвідом, надання консультацій та з інших питань).

2. Організація співпраці з групою дружби "Україна-Бельгія" та Парламентом Королівства Бельгія – обговорення організаційних питань, щодо візиту бельгійської парламентської делегації до України.

3.  Визначення дати приїзду бельгійської парламентської делегації (орієнтовно у період з 31 жовтня по 03 листопада 2016 року).

 

21 вересня 2016 року – відбувся бельгійсько-український бізнес-форум, на запрошення Посла Королівства Бельгії в Україні Люка Джейкобса, всі бажаючі члени групи дружби "Україна-Бельгія" могли долучитися та прийняти участь у даному заході.

 Форум був націлений на динамічне спілкування представників бізнесу та посадовцями стосовно бізнес-клімату, можливостей для бізнесу в Україні, з акцентом на податкових, митних, агропродовольчих питаннях та питаннях державних закупівель.

 

21 вересня 2016 року – на запрошення Посла Королівства Бельгії в Україні, відбулася інформативна зустріч співголови групи дружби "Україна-Бельгія" Найєма Мустафи-Масі, голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Гопко Ганни Миколаївни з української сторони та Anick Van Calste (генеральний директор у двосторонніх справах у федеральній державній службі закордонних справ, зовнішньої торгівлі та співробітництва в цілях розвитку), Jo Indekeu (директор блоку Східної і Південно-Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії), Serge Dickschen (заступник директора блоку Східної і Південно-Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії) з європейської сторони.

При зустрічі сторони обговорили питання сучасного стану та перспектив української євроінтеграції, а також, виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

 

Заплановано:

орієнтовно на 31 жовтня по 03 листопада 2016 року - офіційний прийом бельгійської парламентської делегації в Україні (на чолі з головою групи дружби "Бельгія-Україна" у Федеральному Парламенті Бельгії                        Ж. Дальмані).

 

на 15 листопада 2016 року – в рамках співпраці групи дружби "Україна-Бельгія" з Посольством Королівства Бельгія прийнято запрошення від Посла Бельгії в Україні для неформальної зустрічі у зв’язку зі святкуванням національного свята Дня королівської династії (Dynasty Day) або Дня королівської родини. В Україні це свято святкується за бельгійськими традиціями, оскільки  цей день символізує єдність бельгійської нації в усьому її політичному, культурному і мовному різноманітті. Цьому заходу було присвячено концерт в Національній опері України імені Тараса Шевченка.

 

на кінець 2016 – протягом 2017 року планується:

1. Зустріч із представниками бізнесу (бельгійських та українських) та NGO (Non-governmental organization), з метою:

- комунікації та можливої підтримки для сприяння поліпшенню бізнес клімату в Україні;

- стратегічного розвитку інвестиційної привабливості України;

- налагодження контактів з NGO, які працюють над питанням співпраці з Україною (українським NGO) або іншими суб’єктами. Визначення формату співпраці парламентарів, членів груп-дружб з української та бельгійської сторони та NGO.

2. Інформування українського суспільства про стан справ в Україні.

3. Окрема нарада з Послом Королівства Бельгії в Україні, з метою визначення окремих питань допомоги або участі членів групи дружби "Україна-

 

 

Бельгія"  у встановленні зв'язків для кооперації України та Королівства Бельгія та посилення української позиції у Королівстві Бельгія.

 

 

 

 

Співголови депутатської групи ВРУ

з міжпарламентських зв'язків

з Королівством Бельгія                                                                  О. Сотник

 

 

                 М. Найєм

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Звіти 8 скликання”

15 лютого 2019 14:23
14 лютого 2019 15:21
13 лютого 2019 12:28
08 лютого 2019 11:08
07 лютого 2019 11:16
18 січня 2019 10:52
09 січня 2019 11:39
04 січня 2019 11:42
03 січня 2019 11:26
27 грудня 2018 11:30