НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

 

ДЗЮБЛИК ПАВЛО ВОЛОДИМИРОВИЧ

 

Голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об’єктів природно-заповідного фонду

 

01008, м.Київ-8 вул. Шовковична,4,каб.315

e-mail: dziublyk@rada.gov.ua

« 31 »   жовтня  2016  року                                                                          

№270/16 -                                                                             

                                                                         Голові комітету

Верховної  Ради України

                                                                                      У закордонних справах

Гопко Ганні Миколаївні

                                                   

                                                        ЗВІТ

про діяльність депутатської групи ВРУ

з міжпарламентських зв'язків з Португальською Республікою

за 12 місяців роботи групи дружби у 2016 році

Групу створено: 05 березня 2015 року на підставі Закону України "Про затвердження складу депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Португальською Республікою" затвердженого Головою ВРУ В. Гройсманом.

1 червня 2016 року До мене надійшов,  лист від міжпарламентського  дипломатичного представництва Португальської Республіки. В листі було зазначено, що відбулися зміни всього парламентського корпусу в тому числі й представництва Португалії в Україні, і вони готові до співпраці.

12 липня 2016 року о 12 годині – За моєю ініціативою відбулось засідання членів міжпарламентської групи Верховної Ради України. Були обговорені подальші напрямки співробітництва між групами.

14 липня 2016 року – у Посольстві Португальської Республіки в Україні відбулася інформативна зустріч голови групи дружби "Україна-Португалія"  та Послом Португальської Республіки в Україні  Пані Марією Кріштіною Серпа ди Алмейда

При зустрічі сторони обговорили:

1. Погодження плану роботи між членами групи дружби "Україна-Португалія" та представниками Посольства Республіки Португалії в Україні та португальськими парламентарями.

2. Організаційні питання щодо офіційного візиту української делегації та приблизної програми для португальських парламентарів (на чолі з головою групи дружби "Португалія -Україна" у Асамблеї Республіки Луїшем Мігелем Моргаду Ларанжейру )

Постійно  ведеться переписка голів групи дружби "Україна-Португалія" з Послом Португальської Республіки в Україні, щодо:

1. Узгодження всіх процедурних питань, що стосуються взаємної співпраці, запровадження культури взаємного розвитку парламентарів обох країн (обмін досвідом, надання консультацій та з інших питань).

2. Організація співпраці з групою дружби "Україна-Португалія" та Асамблеї Республіки Португалії – обговорення організаційних питань, щодо візиту української парламентської делегації до Португалії.

3.  Узгодження дати поїздки української парламентської делегації (орієнтовно у період з 28 жовтня до кінця 2016 року)

24 жовтня 2016 року – проводилось  листування з Надзвичайним і Повноважним послом Португальської Республіки Марією Кріштіною Серпою ди Алмейдою, з приводу не підтримання ухвалення рішення на 136-й Міжпарламентській Асамблеї про проведення у 2017 році засідання у Санкт-Петербурзі.

Заплановано:

орієнтовно з 28 жовтня до кінця 2016 року - офіційний прийом української парламентської делегації ("Україна-Португалія" у Асамблеї Республіки Португалії)

на кінець 2016 – протягом 2017 року планується:

1. Зустріч із представниками міжпарламентської делегації (Португалія-Україна), з метою обговорення:

- Підтримки португальськими парламентарями євроінтеграційних прагнень України в рамках їх участі в роботі європейських та світових міжнародних парламентських структур (Парламентські асамблеї НАТО, ОБСЄ, РЄ тощо)

-    Розвиток українсько-португальських культурних контактів

-    Розвиток тісних зв’язків з українською діаспорою

-         Подальша підтримка в реабілітації українських військовослужбовців, що отримали поранення в зоні АТО, в системі військових медичних закладів Португалії

 

           Окрім вище зазначеного мушу повідомити, що я, як голова

депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Монгольською Республікою

 

02 липня 2015 року за моїм запитом, отримав лист від Міністерства закордонних справ,  в якому зазначалось про склад депутатської групи «Португалія – Україна», проте Посол України в Монголії (за сумісництвом ) не акредитований. Інтереси Монголії в Україні забезпечуються Посольством Монголії у Варшаві та Консульським агентством Монголії в Києві.

 

08 серпня 2015 року був написаний лист Консульському агентстві Монголії в Києві, однак відповіді досі не отримав.

 

            Заплановано:

На кінець 2016 протягом 2017 – Повторно зв’язатись з Консульським агентством Монголії в Києві або Посольством Монголії у Варшаві, визначити основні проблеми та поточні напрямки співпраці.

 

 

 

З повагою

Народний депутат України                                              П. В. Дзюблик

                                                                                                 (посв. № 270)

 

 

 

 

        

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Звіти 8 скликання”

15 лютого 2019 14:23
14 лютого 2019 15:21
13 лютого 2019 12:28
08 лютого 2019 11:08
07 лютого 2019 11:16
18 січня 2019 10:52
09 січня 2019 11:39
04 січня 2019 11:42
03 січня 2019 11:26
27 грудня 2018 11:30