Протокол №138

від 21.12.2022

 

В режимі відеоконференції о 13.00

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л.,

Шараськін А.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С.,

Яременко Б.В., Ясько Є.О., Юраш С.А.,

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про приєднання України до Марракеського договору про полегшення доступу сліпих, осіб з порушеннями зору або іншими обмеженнями з причин інвалідності сприймати друковану інформацію до опублікованих творів (р. № 0159, ПУ).

Гузій Дмитро Миколайович – начальник управління розвитку сфери інтелектуальної власності та інноваційної політики  Міністерства економіки України.

 

2. Проект Закону про ратифікацію Угоди № 2 у формі обміну листами між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії про внесення змін до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії (р. № 0177, ПУ).

Качка Тарас Андрійович – заступник Міністра економіки України - Торговий представник України.

 

3. Проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації (р. № 0181, КМУ).

Васильєв Дмитро Олександрович –  заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України.

 

4. Про підтвердження повноважень Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ та внесення змін до її складу.

 

Міжпарламентська співпраця

 

5. Про зміни в керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з В'єтнамом.

6. Про затвердження депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Ватиканом.

7. Про візит народної депутатки України А.Шкрум до м. Париж (Французька Республіка) у період з 12 по 14 грудня 2022 року з метою участі у роботі двосторонньої конференції з питань стійкості та відновлення України.

8. Про візит народного депутата України Р.Грищука до  Турецької Республіки у період з 21 по 28 грудня 2022 року з метою участі у заході "Дні культури Криму у Туреччині".

9. Про розгляд листа народної депутатки України І.Геращенко щодо оформлення її відрядження до США, яке відбулося у період з 6 по 9 грудня 2022 року.

 

СЛУХАЛИ: 1) Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В., Геращенко І.В.,

Юраш С.А., Немиря Г.М., Копиленко О.Л., Шараськін А.А.,

Ясько Є.О., Бардіна М.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 1;

«утримався» - 0.

 

Пропозиція члена Комітету Б.Яременка про виключення п.6 з порядку денного засідання Комітету за результатами голосування («за» - 5, «проти» - 1; «утрималось» - 4) не була підтримана.

 

2) Про пропозицію членів Комітету щодо внесення до порядку денного наступного засідання Комітету питання про аналіз практики здійснення закордонних відряджень народними депутатами України під час повномасштабної збройної агресії рф проти України (кількість здійснених відряджень народними депутатами України персонально та із вказанням представництва депутатської фракцій у ВРУ; до яких держав були здійснені закордонні відрядження; на запрошення яких інституцій (або без запрошення);  за рахунок яких коштів були здійснені такі відрядження; чи надавалися за результатами таких відряджень звіти народних депутатів України).

 

УХВАЛИЛИ: Внести до порядку денного наступного засідання Комітету зазначене вище питання.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про приєднання України до Марракеського договору про полегшення доступу сліпих, осіб з порушеннями зору або іншими обмеженнями з причин інвалідності сприймати друковану інформацію до опублікованих творів (р. № 0159, ПУ).

Виступили: Мережко О.О., Гузій Д.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди № 2 у формі обміну листами між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії про внесення змін до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії (р. № 0177, ПУ).

Виступили: Мережко О.О., Качка Т.А., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації (р. № 0181, КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати вказаний проект Закону за основу та цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про підтвердження повноважень Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ та внесення змін до її складу.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Немиря Г.М., Ясько Є.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України:  

1) підтвердити повноваження існуючих членів та заступників членів Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи;

2) враховуючи подання депутатських фракцій  Верховної Ради України Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» та  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» щодо кандидатур до складу зазначеної вище делегації у зв’язку з перерозподілом місць, які вивільнились після розпуску депутатської фракції Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ":

- включити народного депутата України ПОРОШЕНКА Петра Олексійовича  за поданням  депутатської фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» до складу членів Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи;

- включити народного депутата України ШВЕЦЯ Сергія Федоровича за поданням депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» до складу заступників членів Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Результати голосування:

«за» - 8;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

Міжпарламентська співпраця

 

5. СЛУХАЛИ: Про зміни в керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з В'єтнамом.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Геращенко І.В., Іонова М.М.

 

УХВАЛИЛИ: Обрати народного депутата України, члена депутатської фракції  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Тищенка Миколу Миколайовича співголовою  депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Соціалістичною Республікою В’єтнам на підставі  Протоколу засідання зазначеної депутатської групи від 14 грудня 2022 року.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 1;

«утримався» - 2.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Про затвердження депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Ватиканом.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Іонова М.М., Ясько Є.О.,

Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Ватиканом і рекомендувати  Голові Верховної Ради України затвердити її склад.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 1;

«утримався» - 3.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Про відрядження народної депутатки України А.Шкрум до м. Париж (Французька Республіка) у період з 12 по 14 грудня 2022 року з метою участі у роботі двосторонньої конференції з питань стійкості та відновлення України.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Немиря Г.М., Копиленко О.Л.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народної депутатки України А.Шкрум до м.Париж (Французька Республіка) у період з 12 по 14 грудня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» - 2.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Про відрядження народного депутата України Р.Грищука до  Турецької Республіки у період з 21 по 28 грудня 2022 року з метою участі у заході "Дні культури Криму у Туреччині".

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народного депутата України Р.Грищука до  Турецької Республіки у період з 21 по 28 грудня 2022 року у запропонованому у листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Про розгляд листа народної депутатки України І.Геращенко щодо оформлення її відрядження до США, яке відбулося у період з 6 по 9 грудня 2022 року.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Копиленко О.Л., Ясько Є.О

 

УХВАЛИЛИ: Зважаючи на проведені народною депутаткою України І.Геращенко перемовини в комітетах Конгресу і Сенату США, а також зустрічі із представниками Міністерства оборони та Державного департаменту США з метою донесення актуальної інформації про безпекову та гуманітарну ситуацію в Україні, та враховуючи, що згадане відрядження сприяло розвитку двосторонніх міжпарламентських зв’язків,  вважати здійснення відрядження народною депутаткою України І.Геращенко до США у вказаний у листі період доцільним.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

 

Голова Комітету                                                               О.МЕРЕЖКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                            А.ШАРАСЬКІН

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку