Протокол№113

від 17.08.2022

В режимі відеоконференції о 13.00

 

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М. , Бардіна М.О., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С., Шараськін  А.А., Ясько Є.О.

 

Відсутні: Ананченко М.О., Бобровська С.А., Льовочкіна  Ю.В., Хоменко О.В., Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

Міжпарламентська співпраця

1.               Про відрядження народної депутатки України І.Климпуш-Цинцадзе до м.Тбілісі  (Грузія) у період з 5 по 6 вересня 2022 року з метою участі в шостій Тбіліській міжнародній конференції «Слава Україні».

Климпуш-Цинцадзе Іванна Орестівна – народний депутат України.

2.               Про відрядження народних депутаток України І.Климпуш-Цинцадзе, І Совсун, Є.Ясько та Г.Михайлюк до м.Лісабон  (Португальська Республіка) у період з 9 по 11 вересня 2022 року з метою участі у міжнародному заході - сьомий щорічний відкритий діалог з політиками  під цьогорічною назвою: «З чистого листка – можливості для Європи».

Климпуш-Цинцадзе Іванна Орестівна – народний депутат України.

 

3.               Про відрядження народних депутатів України Тимошенко Ю.В та Немирі Г.М. до м.Кашкайш (Португальська Республіка) у період з 30 серпня по 3 вересня 2022 року з метою участі  в конференції «Estoril Conferences 2022».

4.               Про відрядження народної депутатки України М.Бардіної до м.Віторія-Гастейс (Королівство Іспанія) у період з 11 вересня по 14 вересня 2022 року для участі у Парламентському діалозі на тему: «Сексуальне та репродуктивне здоров’я та права у вразливому контексті: міжнародна співпраця та гуманітарні заходи».

5.               Про відрядження народної депутатки України Є.Ясько до м.Альпбах (Республіка Австрія) у період з 27 по 31 серпня 2022 року з метою участі в Європейському форумі «Альпбах».

6.               Про відрядження народної депутатки України Є.Кравчук до м.Жешув (Республіка Польща) у період з 25 по 27 серпня 2022 року з метою участі в українсько-польському діловому форумі на тему «Культура в часи війни та інновацій», у якому передбачається її участь як спікерки секції «Якою має бути українська культура після перемоги?».

7.               Про відрядження народної депутатки України Ю.Світличної до                          м.Гарміш-Партенкірхен (Німеччина) у період з 29 серпня по 2 вересня 2022 року з метою участі в міжнародному заході – регіональна конференція «Змінене безпекове середовище в Європі та роль парламентів».

8.               Про відрядження народного депутата України Є.Мазурашу до м.Кишинів (Республіка Молдова) у період з 19 по 21 серпня 2022 року для участі у фестивалі української культури «Ukrainian Day in Moldova».

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про відрядження народної депутатки України І.Климпуш-Цинцадзе до м.Тбілісі  (Грузія) у період з 5 по 6 вересня 2022 року з метою участі в шостій Тбіліській міжнародній конференції «Слава Україні».

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народної депутатки України І.Климпуш-Цинцадзе до м.Тбілісі  (Грузія) у період з 5 по 6 вересня 2022 року у запропонованому у її листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про відрядження народних депутаток України І.Климпуш-Цинцадзе, І Совсун, Є.Ясько та Г.Михайлюк до м.Лісабон  (Португальська Республіка) у період з 9 по 11 вересня 2022 року з метою участі у міжнародному заході - сьомий щорічний відкритий діалог з політиками  під цьогорічною назвою: «З чистого листка – можливості для Європи».

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Ясько Є.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народних депутаток України І.Климпуш-Цинцадзе, І Совсун, Є.Ясько та Г.Михайлюк до м.Лісабон  (Португальська Республіка) у період з 9 по 11 вересня 2022 року у запропонованому у  листах форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про відрядження народних депутатів України Тимошенко Ю.В та Немирі Г.М. до м.Кашкайш (Португальська Республіка) у період з 30 серпня по 3 вересня 2022 року з метою участі  в конференції «Estoril Conferences 2022».

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народних депутатів України Тимошенко Ю.В та Немирі Г.М. до м.Кашкайш (Португальська Республіка) у період з 30 серпня по 3 вересня 2022 року у запропонованому у  листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про відрядження народної депутатки України М.Бардіної до м.Віторія-Гастейс (Королівство Іспанія) у період з 11 вересня по 14 вересня 2022 року для участі у Парламентському діалозі на тему: «Сексуальне та репродуктивне здоров’я та права у вразливому контексті: міжнародна співпраця та гуманітарні заходи».

Геращенко І.В. повідомила, що також отримала запрошення на вказану конференцію та має намір взяти участь у заході.

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Підтримати відрядження народної депутатки України М.Бардіної до м.Віторія-Гастейс (Королівство Іспанія) у період з 11 вересня по 14 вересня 2022 року у запропонованому у  листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

2) Підтримати відрядження народної депутатки України І.Геращенко для участі у вказаному заході.

3) Надіслати пропозиції Комітету у випадку отримання відповідного доручення Голови ВРУ щодо розгляду звернення  І.Геращенко стосовно оформлення такого відрядження.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про відрядження народної депутатки України Є.Ясько до м.Альпбах (Республіка Австрія) у період з 27 по 31 серпня 2022 року з метою участі в Європейському форумі «Альпбах».

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народної депутатки України Є.Ясько до м.Альпбах (Республіка Австрія) у період з 27 по 31 серпня 2022 року у запропонованому у  листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Про відрядження народної депутатки України Є.Кравчук до м.Жешув (Республіка Польща) у період з 25 по 27 серпня 2022 року з метою участі в українсько-польському діловому форумі на тему «Культура в часи війни та інновацій», у якому передбачається її участь як спікерки секції «Якою має бути українська культура після перемоги?».

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народної депутатки України Є.Кравчук до м. Жешув (Республіка Польща) у період з 25 по 27 серпня 2022 року у запропонованому у  листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Про відрядження народної депутатки України Ю.Світличної до м.Гарміш-Партенкірхен (Німеччина) у період з 29 серпня по 2 вересня 2022 року з метою участі в міжнародному заході – регіональна конференція «Змінене безпекове середовище в Європі та роль парламентів».

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народної депутатки України Ю.Світличної до м.Гарміш-Партенкірхен (Німеччина) у період з 29 серпня по 2 вересня 2022 року у запропонованому у  листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

8. СЛУХАЛИ: Про відрядження народного депутата України Є.Мазурашу до м.Кишинів (Республіка Молдова) у період з 19 по 21 серпня 2022 року для участі у фестивалі української культури «Ukrainian Day in Moldova».

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати відрядження народного депутата України Є.Мазурашу до м.Кишинів (Республіка Молдова) у період з 19 по 21 серпня 2022 року у запропонованому у  листі форматі без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                                             С.БОБРОВСЬКА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку