Зустріч Голови Комітету Олександра Мережка із Головою Комітету у закордонних справах Фолькетингу Королівства Данія Бертелем Гайсмар Ходер

16 червня 2021, 17:57

16 червня 2021 року Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко провів зустріч із Головою Комітету у закордонних справах Фолькетингу Королівства Данія Бертелем Гайсмар Ходер в режимі відеоконференції.

 В ході зустрічі співрозмовники зосередили увагу на обговоренні питань посилення українсько-данського політичного діалогу, зокрема підтримки Данії у протидії збройній агресії РФ проти України, важливості підтримки ініціативи «Кримська платформ» та зближення України з НАТО.

Окрему увагу в ході бесіди було присвячено поглибленню міжпарламентського діалогу, проведенню онлайн зустрічі за участі членів комітетів, обміну візитами між комітетами, а також на рівні голів парламентів.

 Голова Комітету Олександр Мережко висловив вдячність за незмінну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, а також дотриманні Данією політики невизнання анексії Криму.