Протокол засідання Комітету №53

12 травня 2021, 12:32

Протокол №53

від 05.05.2021

 

В режимі відеоконференції о 14:00

 

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

Присутні: Бардіна М.О., Бобровська С.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С., Хоменко О.В., Немиря Г.М., Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

Відсутні: Ананченко М.О. (відпустка), Льовочкіна Ю.В.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.      Про міжпарламентську співпрацю:

-        про лист н.д. України, керівниці Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ М.Мезенцевої щодо здійснення візиту в Україну Президента ПАРЄ п. Хендріка Дамса

Мезенцева Марія Сергіївна – н.д. України, Керівник Постійної делегації ВРУ у Парламентській асамблеї Ради Європи;

-        про лист н.д. України, співголів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою О.Шкрум та Л.Буймістер щодо обміну візитами членів груп дружби Україна - Франція у 2021 році

Шкрум Альона Іванівна – н.д. України, Співголова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою;

-        про лист н.д. України, співголів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією І.Климпуш-Цинцадзе та Л.Марченко щодо візиту до Грузії членів вказаної групи дружби у 2021 році

Климпуш-Цинцадзе Іванна Орестівна – н.д.України, Співголова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією;

-        про лист н.д. України, Співголови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою Л.Забуранної щодо обміну візитами членів груп дружби Україна - Канада у 2021 році;

-        про затвердження координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Великим Герцогством Люксембург

Мезенцева Марія Сергіївна – народний депутат України.

 

2.      Різне.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про лист н.д. України, керівниці Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ М.Мезенцевої щодо здійснення візиту в Україну Президента ПАРЄ п. Хендріка Дамса.

Виступили: Мережко О.О., Мезенцева М.С., Іонова М.М., Юраш С.А., Геращенко І.В., Яременко Б.В., Бардіна М.О.

 

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення вказаного візиту в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2021 рік у другій половині серпня, поєднавши його з участю Х.Дамса у заходах з нагоди святкування 30-ї річниці Дня Незалежності України та Міжнародної конференції «Кримська платформа».

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 1;

«утримались» - 3.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про лист н.д. України, співголів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою О.Шкрум та Л.Буймістер щодо обміну візитами членів груп дружби Україна - Франція у 2021 році.

Виступили: Мережко О.О., Шкрум А.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1)З метою розвитку міжпарламентського діалогу між Україною та Французькою Республікою на рівні відповідних груп дружби підтримати здійснення вказаних візитів в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2021 рік.

2) Рекомендувати Голові ВРУ надіслати запрошення Голові групи дружби Франція-Україна – депутатці Національних зборів Франції пані Валерії Фор- Мунтян.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про лист н.д. України, співголів групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією І.Климпуш-Цинцадзе та Л.Марченко щодо візиту до Грузії членів вказаної групи дружби у 2021 році.

Виступили: Мережко О.О., Климпуш-Цинцадзе І.О., Мезенцева М.С., Хоменко О.В.

 

УХВАЛИЛИ: З метою активізації двостороннього діалогу між Україною та Грузією на рівні відповідних груп дружби підтримати здійснення вказаного візиту в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2021 рік.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про лист н.д. України, Співголови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою Л.Забуранної щодо обміну візитами членів груп дружби Україна - Канада у 2021 році.

Виступили: Мережко О.О., Яременко Б.В.

 

 

УХВАЛИЛИ: З метою розвитку міжпарламентського діалогу між Україною та Канадою на рівні відповідних груп дружби вважати здійснення вказаних візитів в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2021 рік доцільним.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про затвердження координатора з проведення організаційних зборів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Великим Герцогством Люксембург.

Виступили: Мережко О.О., Мезенцева М.С., Яременко Б.В., Хоменко О.В., Юраш С.А.

 

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити С.Юраша координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Великим Герцогством Люксембург.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА