Порядок денний засідання Комітету 03.03.2021

02 березня 2021, 14:21

 

Комітет з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

(вул.Садова 3а, к.833, о 14.30 )

3 березня 2021 року

В режимі відеоконференції

 

1.      Про Заяву Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва щодо безпекової ситуації у зв’язку з намірами Республіки Білорусь розпочати комерційну експлуатацію Острівецької АЕС.

 

2.      Про висновок Комітету ВРУ з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону «Про вихід з Угоди про Міжурядовий фельд'єгерський зв'язок та Протоколу про внесення поправок до Угоди про Міжурядовий

 

 

фельд'єгерський зв'язок» (реєстр.№ 0086, КМУ), вимогам закону, Регламенту ВРУ та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам.

 

3.      Про затвердження рекомендацій за результатами спільних комітетських слухань комітетів Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин та з питань національної безпеки, оборони та розвідки на тему: «Зовнішньополітичні аспекти деокупації АР Крим та міста Севастополь: парламентський вимір» (м. Київ, 20 січня 2021 року).

 

4.      Про лист члена Комітету Б.Яременка щодо проведення низки слухань Комітету стосовно зовнішньополітичних пріоритетів України у 2021 році.

 

5.      Про лист секретаря Комітету С.Бобровської щодо проведення спільних комітетських слухань на тему: «Державна морська політика: формування, напрямки, розвиток».

 

6.      Про міжпарламентську співпрацю:

·     про утворення депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Туніською Республікою та Республікою Узбекистан.

·     про лист н.д. України, співголів групи з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою О.Шкрум та Л.Буймістер щодо обміну візитами членів груп дружби Україна - Франція у 2021 році.

·     про лист н.д. України, Співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою Л.Забуранна щодо обміну візитами членів груп дружби Україна - Канада у 2021 році.

·     про візит делегації Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності до Французької Республіки у 2021 році (лист Голови Комітету Д.Монастирського та заступника Голови Комітету Г.Михайлюк) .

 

7.        Різне.