Голова Комітету Олександр Мережко провів зустріч із Новопризначеним Послом Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо

Комітет
01 квітня 2021, 16:28

 

1 квітня 2021 року О.Мережко провів зустріч з Послом Італії в Україні П.Ф.Дзадзо з нагоди початку його дипломатичної місії в Україні.

 

На початку зустрічі Голова Комітету О.Мережко привітав пана Посла з призначенням та висловив сподівання, що його перебування на посаді  сприятиме зміцненню дружніх відносин та посиленню конструктивної співпраці між нашими країнами.

 

Під час зустрічі сторони обмінялися думками з широкого кола питань, а саме важливість співпраці в економічній, культурній, судовій та науковій сферах.

 

Голова Комітету О.Мережко проінформував пана Посла про створення нового формату консультацій та координації – Кримської платформи, як інструменту підвищення ефективності міжнародної відповіді на триваючу окупацію Криму та висловив сподівання на приєднання італійської сторони до цієї ініціативи.

 

Пан Посол запевнив у подальшій підтримці Італійською Республікою територіальної цілісності та суверенітету України, а також руху України до членства в ЄС та НАТО.

 

Окрему увагу було приділено обговоренню розвитку міжпарламентського співробітництва. Зокрема, міжкомітетських зустрічей в режимі відеоконференцій з питань міжнародного порядку денного, розвитку українсько-італійських відносини та інших питань, які становлять обопільний інтерес, а також важливості обміну візитами між комітетами після зняття карантинних обмежень.