Зустріч членів Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва на чолі з Головою Комітету О.Мережком та членів Комітету у закордонних справах Парламенту Грузії на чолі з Головою Комітету Н.Самхарадзе

Комітет
26 березня 2021, 14:42

 

20 березня 2021 року за ініціативи Голови Комітету О.Мережка відбулася зустріч з членами Комітету у закордонних справах Парламенту Грузії на чолі з Головою Комітету Н.Самхарадзе. У зустрічі також взяли участь секретар Комітету С.Бобровська та члени Комітету Б.Яременко, Є.Ясько, О.Хоменко, С.Юраш, І.Геращенко, О.Руденко. З грузинської сторони Перший заступник Голови Комітету Г. Хелашвілі, заступник Голови Комітету М.Лашхі, Віце-спікер Парламенту Грузії, Голова групи дружба Грузія-Україна К.Кучава та члени Комітету Г.Міканадзе та В.Санікідзе.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками з широкого кола, зокрема обговорили питання розвитку двостороннього політичного діалогу, активізації і посилення міжпарламентського співробітництва, внутрішню ситуацію та подальші кроки інтеграції до ЄС та НАТО обох країн, безпекову ситуацію в регіоні Чорного моря, а також поточну ситуацію на окупованих територіях України та Грузії.

Парламентарі України та Грузії звернули увагу на необхідність поглиблення взаємодії між нашими країнами на всіх рівнях, зокрема між постійними делегаціями в рамках міжпарламентських асамблей з метою мобілізації широкої міжнародної підтримки України та Грузії у боротьбі проти російської агресії, запровадження дієвих механізмів міжнародного моніторингу ситуації і захисту прав людини на окупованих територіях, а також деокупації окупованих територій.

Окрему увагу було приділено вважливості продовження зустрічей в рамках Міжпарламентської асамблеї Україна-Грузія-Молдова, в тому числі шляхом використання зв’язків у Європейському Парламенті.

У ході зустрічі також обговорили можливість обміну візитами на рівні комітетів і голів парламентів України та Грузії найближчим часом.