У Комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва відбулася зустріч з делегацією Парламенту Індонезії

Комітет
19 березня 2021, 11:56

 

18 березня 2021 року відбулася зустріч членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва на чолі з Головою Комітету О.Мережком з делегацією Парламенту Індонезії на чолі із заступником Голови Комітету з питань міжпарламентського співробітництва Ради Народних Представників Республіки Індонезія Ахмад Хафіз Тохіром. У зустрічі також взяв участь Керівник депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Індонезією А.Кунаєв.

Учасники зустрічі обговорили питання посилення двостороннього політичного діалогу, серед іншого в міжпарламентському вимірі, набуття Україною статусу спостерігача в Асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії, майбутніх візитів парламентських делегацій на рівні комітетів та депутатських груп дружби, а також стану опрацювання Угоди про режим безвізових поїздок та розвитку торгівельних відносин між нашими країнами.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню боротьбі з наслідками пандемії COVID-19 та можливостей співпраці України та Індонезії у цьому питанні. Керівник депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Індонезією А.Кунаєв повідомив індонезійську сторону про кроки, які вживаються Урядом України в економічній та соціальній сферах.

Голова Комітету О.Мережко висловив вдячність індонезійським колегам за незмінну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, а також висловив сподівання щодо подальшого поглиблення українсько-індонезійського міжпарламентського діалогу та розвитку торгівельно-економічного співробітництва, зокрема в аграрному секторі.