Зустріч членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та співголів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв?язків з Грецією з Надзвичайним і Повноважним Послом Греції в Україні В.Борновасом

Комітет
18 березня 2021, 16:27

 

16 березня 2021 року відбулася зустріч членів Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та співголів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв?язків з Грецією з Надзвичайним і Повноважним Послом Греції в Україні В.Борновасом.

У зустрічі взяли участь народні депутати України С. Бобровська,                      Д. Лубінець, О. Мережко, В. Медяник, Т. Плачкова, А. Шараськін, С. Юраш,                     Є. Ясько. 

Учасники зустрічі обговорили питання посилення двостороннього політичного діалогу, зокрема участь офіційних осіб Грецької Республіки в установчому Саміті Кримської платформи, культурно-гуманітарного співробітництва, а саме функціонування грецьких шкіл в Україні та посилення співробітництва у сфері морської освіти, а також питання безпеки Чорноморського регіону в контексті триваючої збройної агресії РФ проти України.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва О.Мережко висловив вдячність за незмінну підтримку Грецією суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, а також висловив сподівання щодо подальшого розвитку українсько-грецької міжпарламентської співпраці на рівні комітетів та депутатських груп дружби, а також в рамках міжнародних парламентських організацій.