1 березня 2021 року відбулася зустріч Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва О.О.Мережка з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні А.Й. Гроеневальдом

Комітет
02 березня 2021, 15:32

 

1 березня 2021 року відбулася зустріч Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва О.О.Мережка з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні А.Й. Гроеневальдом.

В ході зустрічі сторони обговорили питання зміцнення двостороннього політичного діалогу, шляхів інтенсифікації міжпарламентської співпраці, зокрема можливості організації зустрічей між профільними комітетами у закордонних справах, посиленні торгівельно-економічної співпраці, перспектив культурно-гуманітарного співробітництва, взаємодії у сфері медицини та туризму.

Під час бесіди Голова Комітету О.Мережко наголосив на важливості зміцнення міжпарламентських відносин між Україною і Південно-Африканською Республікою, налагодженні співробітництва у сфері освіти та повідомив співрозмовника про нову міжнародну ініціативу – “Кримська платформа”.

У свою чергу Посол Південно-Африканської Республіки в Україні               А.Й. Гроеневальд підкреслив важливість розвитку політичного діалогу та продовження співпраці в обміні досвідом із ПАР щодо реінтеграції тимчасово окупованих територій.