Протокол засідання Комітету №38

10 листопада 2020, 11:16

Протокол№38

від 04.11.2020

м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                            о 14.15

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Ананченко М.О., Бардіна М.О., Геращенко І.В., Іонова М.М., Немиря Г.М., Руденко О.С., Хоменко О.В., Юраш С.А., Яременко Б.В.

Відсутні: Льовочкіна Ю.В., Бобровська С.А., Ясько Є.О.(лікарняний).

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.      Проект Закону про приєднання до Протоколу про сталий розвиток сільського господарства та сільської місцевості до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (реєстр.№0071, КМУ).

Арустамян Едуард Максимович – директор Департаменту природно-заповідного фонду Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів  України.

 

2.      Проект Закону про ратифікацію поправки до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат щодо нової статті 12bis "Зміна клімату" (реєстр.№0072, КМУ).

Арустамян Едуард Максимович – директор Департаменту природно-заповідного фонду Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів  України.

 

3.      Проект Закону про приєднання до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА (реєстр.№0052,КМУ).

Форсюк Наталія Валеріївна - заступник Міністра інфраструктури України.

 

4.      Про проведення комітетських слухань на тему: «Міжнародно-правове забезпечення зовнішньої політики України в космічній сфері».

 

5.      Про активізацію міжпарламентської співпраці.

 

6.      Різне.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Проект Закону про приєднання до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА.

Виступили: Мережко О.О., Форсюк Н.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект зазначеного вище Закону України за основу та в цілому та приєднатися до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА.

Результати голосування: одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Проект Закону про приєднання до Протоколу про сталий розвиток сільського господарства та сільської місцевості до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Виступили: Мережко О.О., Арустамян Е.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект зазначеного вище Закону України за основу та в цілому та приєднатися до Протоколу про сталий розвиток сільського господарства та сільської місцевості до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Проект Закону про ратифікацію поправки до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат щодо нової статті 12bis "Зміна клімату".

Виступили: Мережко О.О., Арустамян Е.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект зазначеного вище Закону України за основу та в цілому та ратифікувати поправки до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат щодо нової статті 12bis "Зміна клімату".

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про проведення комітетських слухань на тему: «Міжнародно-правове забезпечення зовнішньої політики України в космічній сфері».

Виступили: Мережко О.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Підтримати пропозицію Голови Комітету О.Мережка щодо проведення комітетських слухань на тему: «Міжнародно-правове забезпечення зовнішньої політики України в космічній сфері»;

2) Відповідальним за підготовку та проведення комітетських слухань визначити Голову Комітету О.Мережка.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5.СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету О. Мережка та заступника керівника секретаріату Комітету Л.Нестеренко щодо звернення Міністерства закордонних справ України з проханням активізувати створення депутатських груп з міжпарламентських зв’язків з Королівством Іспанія, Киргизькою Республікою, Королівством Марокко та Туніською Республікою.

 

Виступили: Мережко О.О. Нестеренко Л.О., Хоменко О.В., Юраш С.А., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Затвердити Голову Комітету О.Мережка координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Киргизькою Республікою.

 

Результати голосування:

«за» - 9;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

2) Затвердити голову підкомітету з питань зв’язків і захисту прав та  інтересів українців за кордоном С.Юраша координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Таджикистан.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА