Зустріч членів Комітету із заступником Генерального секретаря з політичних питань, Політичним директором Європейської служби зовнішньої діяльності Жаном-Крістофом Бельяром

23 жовтня 2019, 17:44

23 жовтня 2019 року члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва провели зустріч із заступником Генерального секретаря з політичних питань, Політичним директором Європейської служби зовнішньої діяльності Жаном-Крістофом Бельяром. Генсекретаря супроводжували керівник відділу Єврейської служби зовнішніх дій Улла Хаканен та радник Єврейської служби зовнішніх дій Франческо Моріні. У зустрічі також взяли участь Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко, перший заступник Голови Комітету Григорій Немиря, члени Комітету Ольга Руденко, Олена Хоменко та Святослав Юраш.

Під час зустрічі сторони обговорили хід реформ в Україні, триваючий процес зближення України с ЄС, можливості посилення та збереження санкційного тиску на Російську Федерацію, а також подальшу підтримку України міжнародними партнерами.

Співрозмовники також обмінялися думками з актуальних питань  порядку денного відносин Україна – ЄС.

Ж.К.Бельяр зазначив, що Україна має значний потенціал для імплементації реформ, які необхідні для наближення до законодавства ЄС.

Окремо сторони наголосили, що Російська Федерація продовжує порушувати режим припинення вогню і не виконує Мінські домовленості. 

Ж.-К.Бельяр засудив ескалацію насильства з боку підтримуваних Російською Федерацією бойовиків на Сході України. Він також підтвердив незмінність позиції ЄС щодо підтримки України у протидії агресії Російської Федерації та акцентував на тому, що ЄС і надалі підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.