Протокол засідання Комітету №127

11 вересня 2018, 11:52

Протокол №127

від 05.09.2018

 

м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                              о 14.15

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні: Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І.,                

                  Заліщук С.П., Луценко І.С.

 

Відсутні:  Ар’єв В.І. (відрядження), Присяжнюк О.А,

                 Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В. 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів (реєстр.№0134, КМУ).

Лавренюк Юрій Федорович – заступник Міністра інфраструктури України.

Тимошек Ольга Мар’янівна – головний спеціаліст відділу взаємодії з Верховною Радою України Міністерства інфраструктури України.

 

2. Про Порядок представлення кандидатур для призначення на посади глав дипломатичних представництв України в інших державах і при міжнародних організаціях.

Заяць Андрій Іванович – Державний секретар Міністерства закордонних справа України.

 

3.Про зустріч з новопризначеними Надзвичайними і Повноважними послами України в:

- Республіці Болгарія

Москаленко Віталій Анатолійович – Надзвичайний і Повноважний Посол України у Болгарії;

- Республіці Перу

Тумасов Ігор Юрійович – Надзвичайний і Повноважний Посол України у Перу.

 

4. Про затвердження Статуту Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Парламенту Грузії та  Парламенту Республіки Молдова. 

Заяць Андрій Іванович  - Державний секретар Міністерства закордонних справ України.

 

5. Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

-  про наслідки візиту співголови депутатської групb Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії до Великобританії Заліщук С.П. у складі офіційної делегації на чолі з Головою ВРУ А.Парубієм до м.Лондон у червні 2018 року;

-  про планування візиту депутатської групи парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україну;

- про планування  візиту Комітету у закордонних справах до Італійської Республіки;

- про пріоритети міжпарламентської співпраці ВРУ на 2018 рік з огляду на реалії та виклики сьогодення;

- про лист керівника депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Шрі-Ланкою О.Білозір щодо візиту членів групи дружби Шрі-Ланка-Україна до України 25-30 вересня 2018 року.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів (реєстр.№0134, КМУ).

Виступили: Лавренюк Ю.Ф., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти вказаний законопроект за основу та в цілому та ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про затвердження Статуту Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Парламенту Грузії та  Парламенту Республіки Молдова. 

Виступили: Тарасюк Б.І., Заяць А.І., Луценко І.С., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на наступне засідання Комітету.

 

 

3.  СЛУХАЛИ: Про Порядок представлення кандидатур для призначення на посади глав дипломатичних представництв України в інших державах і при міжнародних організаціях.

Виступили: Тарасюк Б.І., Заяць А.І., Луценко І.С., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Звернутися до Голови Верховної Ради України з проханням дати доручення Головному науково-експертному управлінню та Головному юридичному управлінню Апарату Верховної Ради України опрацювати проект Наказу Міністерства закордонних справ України «Про затвердження  Порядку представлення кандидатур для призначення на посади Надзвичайного і Повноважного Посла України, Надзвичайного і Повноважного Посла України з резиденцією в Києві, Постійного  представника України при міжнародній організації, Представника України при міжнародній організації, Глави МісіїУкраїни при міжнародній організації» та надати Комітету свої пропозиції та зауваження щодо нього.

Результати голосування: одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Про лист керівника депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Шрі-Ланкою О.Білозір щодо візиту членів групи дружби Шрі-Ланка-Україна до України 25-30 вересня 2018 року.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати  візит зазначеної вище делегації в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2018 рік.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. Про зустріч з новопризначеними Надзвичайними і Повноважними послами України.

 

5.1. СЛУХАЛИ: Інформацію Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Перу Тумасова І.Ю.  щодо українсько-перуанських відносин.

Виступили: Заяць А.І., Тумасов І.Ю., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Перу Тумасова І.Ю.  щодо перспектив просуванням політичних та торговельно-економічних інтересів України в Республіці Перу та  координацію і розвиток  міжпарламентського співробітництва між країнами взяти до відома.

 

5.2. СЛУХАЛИ: Інформацію Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Болгарія Москаленка В.А.  щодо українсько-болгарських відносин.

Виступили: Москаленко В.А., Тарасюк Б.І., Вовк В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Болгарія Москаленка В.А.  щодо розвитку політичного та економічного співробітництва між Україною і Болгарією, а також координації і активізації  міжпарламентського діалогу  взяти до відома.

 

 

6. Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

-  про наслідки візиту співголови депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії до Великобританії Заліщук С.П. у складі офіційної делегації на чолі з Головою ВРУ А.Парубієм до м.Лондон у червні 2018 року.

-  про планування візиту депутатської групи парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україну.

- про планування  візиту Комітету у закордонних справах до Італійської Республіки.

- про пріоритети міжпарламентської співпраці ВРУ на 2018 рік з огляду на реалії та виклики сьогодення.

Зазначені вище питання не розглядалися.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК