Протокол засідання Комітету №118

22 травня 2018, 10:10

                                           

ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №118

від 17.05.2018 р.

 

                                                               вул.Грушевського,5, кулуари ВРУ

 

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні: Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Присяжнюк О.А.,

                  Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Луценко І.С.

                

Відсутні: Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В.

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

 

1. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Діючого головування в ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ та парламентів держав-учасниць ОБСЄ щодо міжнародного спостереження ОБСЄ на виборах Президента Російської Федерації 2018 року (р.№8365, н.д.А.Парубій, І.Геращенко та ін).

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Діючого головування в ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ та парламентів держав-учасниць ОБСЄ щодо міжнародного спостереження ОБСЄ на виборах Президента Російської Федерації 2018 року.

Виступили: Гопко Г.М., Вовк В.І.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до Діючого головування в ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ та парламентів держав-учасниць ОБСЄ щодо міжнародного спостереження ОБСЄ на виборах Президента Російської Федерації 2018 року» за основу та в цілому з такими зауваженнями (змінами та доповненнями):

  абзац 10 та наступні пункти викласти у такій редакції:

З огляду на задекларований у Заяві Міжнародної місії намір БДІПЛ ОБСЄ оприлюднити Остаточний звіт зі спостереження за виборами Президента Російської Федерації 18 березня 2018 року, Верховна Рада України закликає діюче головування в ОБСЄ, БДІПЛ ОБСЄ, та Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ:

1. Забезпечити відповідність Остаточного звіту засадам об’єктивності, незалежності, неупередженості та всеосяжності міжнародного спостереження за виборами, не допустивши тим самим дискредитації відповідних міжнародних стандартів.

2. Відобразити в Остаточному звіті повну та об’єктивну оцінку факту незаконної організації виборчого процесу та голосування на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь під час виборів Президента Російської Федерації 18 березня 2018 року та їх вплив на результати голосування в цілому в Російській Федерації.

3. Розробити чіткі стандарти оцінки виборів й реагування у зв’язку з викликами та загрозами міжнародним стандартам проведення демократичних виборів у випадках, пов’язаних з окупацією територій держав-учасниць ОБСЄ внаслідок збройної агресії та порушення їхньої територіальної цілісності.

 

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про включення до порядку денного засідання Комітету питання щодо клопотання про нагородження керівника секретаріату Комітету ВРУ у закордонних справах Богданову В.О. Почесною грамотою  Верховної Ради України.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Включити до порядку денного засідання Комітету зазначене вище питання.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про  клопотання  до керівництва Апарату Верховної Ради України щодо нагородження керівника секретаріату Комітету ВРУ у закордонних справах Богданової В.О. Почесною грамотою  Верховної Ради України.

Виступили: Нестеренко Л.О., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати клопотання перед керівництвом Апарату Верховної Ради України щодо нагородження керівника секретаріату Комітету ВРУ у закордонних справах Богданової В.О. Почесною грамотою  Верховної Ради України за багаторічну та сумлінну працю.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК