Протокол засідання Комітету №117

21 травня 2018, 10:08

Протокол №117

від 16.05.2018

  м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                              о 14.15

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні: Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І., Заліщук С.П.,

                  Присяжнюк О.А.,

 

Відсутні: Вовк В.І., Ларін С.М., Луценко І.С.,

                 Льовочкіна Ю.В.

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1.           Проект Закону про приєднання України до Метричної конвенції (реєстр.№0181, ПУ).

Бровченко Юрій Петрович – заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України;

Віткін Леонід Михайлович – директор Департаменту технічного регулювання Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Сідловська Людмила Євгеніївна – заступник директора Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.

 

2.           Проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів (№0180, ПУ).

Мовчан Микола Петрович – заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції.

Щербина Світлана Анатоліївна – начальник сектору юридичного управління Міністерства молоді та спорту України.

 

3.            Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

- про візит делегації групи дружби «Греція-Україна» в Україну у період з 16 по 19 травня 2018 року (лист співголови групи дружби з Грецькою Республікою В.Курило);

- про візит делегації групи дружби «Бельгія-Україна» до України у період з 13 по 15 травня 2018 року (лист заступника Голови Комітету  з питань європейської інтеграції М.Іонової);

- про візит делегації Комітету у закордонних справах, оборони та безпеки Сенату Парламенту Чеської Республіки в Україну у період з 23 по 26 травня 2018 року (м.Київ та Донбас);

- про робочий візит в Україну делегації  Великої Британії  у період з 17 - 21 травня 2018 року;

-  про робочий візит до Канади членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків  із Канадою;

- про утворення депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків  з іноземними державами.

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів.

Виступили: Тарасюк Б.І., Заліщук С.П., Ар’єв В.І., Мовчан М.П.,

Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання з метою узгодження позицій відповідних органів виконавчої влади щодо необхідності оформлення заяв  та застережень України до Конвенції.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про приєднання України до Метричної конвенції.

Виступили: Бровченко Ю.П., Віткін Л.М., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти вказаний законопроект за основу та в цілому та приєднатися Україні до Метричної конвенції.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. Про міжпарламентську співпрацю ВРУ.

 

3.1. СЛУХАЛИ:   Про лист співголів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Канадою М.Іонової  та І.Крулька щодо  візиту зазначеної групи до Канади 9-14 червня 2018 року у складі 10 народних депутатів України.

В ході розгляду зазначеного питання члени Комітету наголосили, що відповідно до п.6  Розпорядження Голови Верховної Ради України від 06.06.2011 р. №476 «Про порядок здійснення Верховною Радою України міжнародних обмінів» склад делегацій для відряджень за кордон в рамках обмінів делегаціями депутатських груп з двосторонніх зв’язків, відповідно до затвердженої в Орієнтовному плані міжнародних обмінів ВРУ кількості заходів, не повинен перевищувати 4-х осіб.

Виступили: Ар’єв В.І., Тарасюк Б.І., Заліщук С.П., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Визначити  співробітництво з Канадою одним з пріоритетних напрямків міжпарламентської співпраці Верховної Ради України у 2018 році.

2) В  рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2018 рік  вважати здійснення візиту членів зазначеної депутатської групи до Канади доцільною у межах установлених норм (не більше 4-х осіб).

3) Вважати ширше представлення української делегації можливим, якщо  таке відрядження буде проведено без залучення коштів передбачених на міжнародну діяльність Верховної Ради України у 2018 році.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3.2. СЛУХАЛИ: Інформацію співголови депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії С.П.Заліщук щодо підготовки проведення візиту делегації парламентарів Великої Британії в Україну  у період з 17 по 21 травня 2018 року, зокрема стосовно відвідування нею Сходу України.

Виступили: Заліщук С.П., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Забезпечити зазначену вище делегацію  автотранспортом за маршрутом     Краматорськ – Слов’янск – Авдіївка – Бахмут - Краматорськ – Святогірськ – Харків за рахунок коштів Верховної Ради України, а також сприяти заходам безпеки під час її перебування на Донбасі.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3.3. СЛУХАЛИ: Про візит делегації Комітету у закордонних справах, оборони та безпеки Сенату Парламенту Чеської Республіки в Україну у період з 23 по 26 травня 2018 року (м.Київ та Донецька область).

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Забезпечити зазначену вище делегацію  автотранспортом під час її перебування на Донбасі за рахунок коштів Верховної Ради України, а також сприяти заходам безпеки.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3.4. СЛУХАЛИ: Про лист співголови депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Грецькою Республікою В.Курила щодо можливості часткового фінансування Верховною Радою України візиту делегації Парламенту Греції до м.Києва у період з 16 по 19 травня 2018 року.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати пропозицію н.д.В.Курила щодо  часткового фінансування Верховною Радою України згаданого візиту в  зазначеному в листі обсязі (забезпечення транспортом, сувенірною продукцією, замовлення та оплати послуг «Зали офіційних делегацій» та надання послуг перекладача).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3.5. СЛУХАЛИ: Про лист заступника Голови Комітету з питань європейської інтеграції М.Іонової щодо надання сприяння Голові групи дружби  Бельгія-Україна Ж.Дальманю під час його перебування в м.Києві 13-15 травня 2018 року.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати пропозицію н.д.М.Іонової щодо надання Верховною Радою України сприяння Голові групи дружби  Бельгія-Україна Ж.Дальманю під час його перебування в м.Києві 13-15 травня 2018 року в зазначеному в листі обсязі (забезпечення транспортом, сувенірною продукцією, замовлення «Зали офіційних делегацій»).

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

3.6. СЛУХАЛИ: Про утворення депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Східною Республікою Уругвай, Республікою Парагвай та Об’єднаною Республікою Танзанія.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити склад депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Східною Республікою Уругвай, Республікою Парагвай та Об’єднаною Республікою Танзанія.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                           Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК