Протокол засідання Комітету №111

06 березня 2018, 12:09

 

            ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №111

від 27.02.2018 р.

 м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

о 14.00

 

Комітету у закордонних справах

 Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 Присутні: Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Присяжнюк О.А.,

                  Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Луценко І.С.,

                  Льовочкіна Ю.В.

Відсутні: Вовк В.І., Ларін С.М.,

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 1. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку із незаконною підготовкою виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим та Севастополі (реєстр.№7546, н.д.М.Бурбак).

Васківнюк Сергій Миколайович – помічник н.д. М.Бурбака.

Бабін Борис Володимирович – Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим.

Пахома Валерія Артурівна – головний консультант служби міжнародних зв’язків Постійного Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Корнацький Віктор Дмитрович – заступник начальника управління у складі Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

Шевченко Марко Олександрович – заступник директора Департаменту протидії загрозам з боку РФ – начальник політичного відділу Міністерства закордонних справ України.

Козлиєва Зера Умерівна  - начальнику відділу організаційно-правового забезпечення, статистики та ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратури Автономної Республіки Крим.

Удовиченко Олександр Федоровичу - заступник прокурора Автономної Республіки Крим.

 2. Про проект Закону про дипломатичну службу" (реєстр.№7322, друге читання).

Заяць Андрій Іванович – Державний секретар Міністерства закордонних справ України.

Усатий Віталій Юрійович – начальник Юридичного управління Міністерства закордонних справ України.

Павленко Ілля Петрович – заступник начальника Головного управління зовнішньої розвідки МОУ Служба зовнішньої розвідки.

Марчук Роман Миколайович – помічник начальника ГУ розвідки Служби зовнішньої розвідки.

Марчук Роман Миколайович – тимчасово виконуючий обов’язки начальника юридичного управління Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Ткачук Оксана Вікторівна  -  головний спеціаліст відділу судової та місцевої влади та зовнішньополітичної діяльності Департаменту видатків, бюджету, органів влади Міністерства фінансів України.

Калуга Юрій Олександрович – начальник відділу з питань діяльності місцевих органів виконавчої влади Управління конституційного та адміністративного законодавства Департаменту публічного права Міністерства юстиції України.

Заболотний Андрій Володимирович – заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби.

Кудін Валентина Анатоліївна – Генеральний директор директорату розвитку соціального страхування та пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України. 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Гопко Г.М., Ар’єв В.І.

 УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань:  проект Закону України «Про дипломатичну службу" (реєстр.№7322, друге читання) розглядати першим питанням порядку денного засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» - 4;

«проти» - 0;

«утрималось» - 2.

 

 1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про дипломатичну службу" (друге читання) – постатейний розгляд.

Виступили: Тарасюк Б.І., Павленко П.І., Луценко І.С., Заєць А.І.,

Ар’єв В.І., Кудін В.А., Гузь І.В., Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: 1) В ході постатейного розгляду проекту Закону України «Про дипломатичну службу" (друге читання) затвердити висновки та пропозиції Комітету до пропозицій народних депутатів України до зазначеного законопроекту (порівняльна таблиця з результатами голосування членів Комітету стосовно зазначених пропозицій додається).

2) Внести проект Закону України «Про дипломатичну службу"  на розгляд Верховної Ради України для прийняття у другому читанні та в цілому.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

3) Визначити співдоповідачем від Комітету під час розгляду  проект Закону України «Про дипломатичну службу" на сесії Верховної Ради України  заступника Голови Комітету Тарасюка Б.І.

Результати голосування: одноголосно.

 

 2. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку із незаконною підготовкою виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим та Севастополі.

Виступили: Васківнюк С.М., Бабін Б.В., Тарасюк Б.І., Гузь І.В.,

Шевченко М.О., Луценко І.С., Заліщук С.П.,

 УХВАЛИЛИ: Враховуючи висловлені членами Комітету, народними депутатами України та представниками заінтересованих органів державної влади України зауваження та пропозиції  до назви та тексту Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку із незаконною підготовкою виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим та Севастополі,  підтримати їх та узгодити текст Звернення з його автором  для прийняття остаточного рішення на наступному засіданні Комітету.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК



Порівняльна таблиця з результатами голосування членів Комітету стосовно пропозицій до проекту Закону України «Про дипломатичну службу" (друге читання)