Протокол засідання Комітету №94

14 червня 2017, 11:41

ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №94

від 06.06.2017 р.

 м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

о 14.15

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету Гопко Г.М.

 Присутні: Гузь І.В., Тарасюк Б.І.,

                  Заліщук С.П., Ар’єв В.І., Луценко І.С.

 Відсутні: Вовк В.І., Присяжнюк О.А., Ларін С.М.,

                 Льовочкіна Ю.В.

 

 Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про ратифікацію Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер (р.№0146, КМУ).

Колісник Микола Олександрович – завідувач відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Фармагей Олександр Леонідович – заступник директора Департаменту юридичного забезпечення та майнових відносин ПАТ «Укргідроенерго».

Хорєв Михайло Юрійович – перший заступник Голови Держводоагенства України.

 

 2. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки (р.№ 0147, КМУ).

Греба Роман Володимирович – заступник Міністра освіти і науки України.

 

3. Проект Закону про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу (р.№0148 , ПУ).

Петухов Сергій Ігорович – заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції.

 

4. Кадрове питання.

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

Виступила: Гопко Г.М

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер.

Виступили: Колісник М.О., Гузь І.В., Хорєв М.Ю., Фармагей О.Л., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Договір між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного законопроекту визначити заступника Голови Комітету Гузя І.В.

Результати голосування: одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки.

Виступили: Греба Р.В., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного   законопроекту   визначити   голову підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Заліщук С.П.

Результати голосування: одноголосно.


3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу.

Виступили: Петухов С.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Європейську угоду про передачу заяв про правову допомогу.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного   законопроекту   визначити   голову підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Ар’єва В.І.

Результати голосування: одноголосно.

 

 4. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.М.Гопко про  призначення Ященка Михайла Сергійовича  на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету у закордонних справах. 

Виступили: Богданова В.О., Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: З огляду на те, що члени Комітету утримались під час голосування («за»- 0; «проти» -0; «утрималось» - 6) в підтримці кандидатури Ященка Михайла Сергійовича  на зайняття вакантної посади головного консультанта секретаріату Комітету у закордонних справах, підтримати пропозицію голови підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Заліщук С.П. щодо звернення до Національним демократичним інститутом міжнародних відносин (NDI) з проханням направити   двох інтернів для роботи у секретаріаті  Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК