Протокол засідання Комітету №2

03 квітня 2015, 17:20

 

ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №2

від 11.12.2014 р.

 

 

м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

 

Комітету у закордонних справах

 

 

Головував:Перший заступник Голови Комітету Климпуш-Цинцадзе І.О.

 

Присутні: Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Вовк В.І., Присяжнюк О.А., Ар’єв В.І.,

                 Заліщук С.П.

 

Відсутні: Гопко Г.М., Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко (р.№1095, н.д.Ю.Тимошенко, С.Соболєв та ін.).

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення і гарантування національної безпеки України) (р.№1014, н.д. н.д.Ю.Тимошенко, Б.Тарасюк, І.Крулько).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення національної безпеки України (р.№1014-1, н.д.Т.Батенко).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад зовнішньої політики та пріоритетів національних інтересів України (р.№1014-2,  н.д.О.Турчинов, В.Парубій, С.Пашинський).

 

 

1. СЛУХАЛИ:  Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко.

Виступили: Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І., Кислиця С.О., Соболєв С.В.,

Заліщук С.П., Климпуш-Цинцадзе І.О.

 

УХВАЛИЛИ: Одноголосно рекомендувати Верховній Раді України прийняти доопрацьований проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко» з наступними змінами та доповненнями:

1)                         в пункті 2 Постанови слова «Тимчасовій президій першої сесії Верховної Ради України VIII скликання»  замінити на слова «Голові Верховної Ради України»;

2)               у тексті Звернення абзац сьомий  викласти в такій редакції:

«закликає до звільнення Олега Геннадійовича Сенцова, Миколи Андроновича Карпюка та інших громадян України, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України були захоплені у полон, незаконно перевезені на територію Російської Федерації та всупереч їх волі утримуються на території Російської Федерації»

та додати восьмий абзац такого змісту:

«доручає Міністерству закордонних справ України поінформувати усі національні парламенти іноземних держав, міжнародні організації та міжпарламентські асамблеї про зміст цього Звернення».

 

 

2. СЛУХАЛИ: Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення і гарантування національної безпеки України).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення національної безпеки України.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад зовнішньої політики та пріоритетів національних інтересів України.

Виступили: Тарасюк Б.І., Парубій А.В., Кислиця С.О., Батенко Т.І.,

Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Климпуш-Цинцадзе І.О.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд згаданих законопроектів на наступне засідання Комітету, яке відбудеться 12 грудня 2014 року о 14.00.

 

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                  І.КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ

 

 

Секретар Комітету                                                               О.ПРИСЯЖНЮК