Звіт про діяльність депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Йорданським Хашимітським Королівством за 2015 рік

01 березня 2016, 16:47

Звіт депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Йорданським Хашимітським Королівством


Депутатська група ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Йорданським Хашимітським Королівством була створена 30 березня 2015 року в складі восьми депутатів, яку очолює  народний депутат Кіт Андрій.
За час діяльності групи для реалізації поставлених цілей було здійснено ряд робіт для підвищення ефективності роботи групи, а саме:
було опрацьовано всі міжнародні договори двох країн у галузі торгівлі. Зокрема було зафіксовано спад обсягів торгівлі до 2,3 мільйони доларів США.  Передбачалося запросити Голову Верховної Ради України В. Гройсмана з робочим візитом у Йорданію у грудні  2015року, задля підвищення торговельно-економічного співробітництва.
Але на превеликий жаль, у зв'язку з загостренням ситуації на сході України та конфліктом на близькому сході ця поїздка не відбулась. Ми сподіваємось на реалізацію цього візиту  найближчим часом.

Депутатська міжпарламентська група   сприяла в переїзді йорданських студентів з місць окупованої території України до навчальних закладів у Львівській, Київській, Харківській, Одеській та інших областях для продовження навчання. Швидка реакція групи на дану ситуацію дала можливість для зміцнення стосунків з Королівством Йорданії.

Також результатом діяльності групи стало перейменування однієї з вулиць столиці Королівства Йорданії в честь українського поета, письменника Тараса Григоровича Шевченка, на якій з розташовано Посольство України.

На культурному рівні за час роботи групи було запрошено військовий духовий оркестр Королівства Йорданії для участі в святкуванні перемоги у Другій світовій війні.

Першочерговими  завданнями  роботи групи  вважаємо:
1.реалізувати  офіційний візит групи депутатів ВРУ з міжпарламентських зв'язків в Королівство Йорданія для
обговорення та зміцнення взаємин між країнами;
2.організувати зустріч глави держави Україна з Королем Хашимітського
Королівства Йорданії;
3.сприяти  відкриттю Торгових Домів між країнами, для покращення
ефективності торговельних зв'язків;
4.сприяти якнайшвидшому відкриттю Посольства Йорданії в Україні.