Круглий стіл на тему: "Правосуддя в зоні АТО та перспективи ратифікації Римського Статуту"

02 червня 2016, 14:17

 

1 червня 2016 року за ініціативи Комітету Верховної Ради України у закордонних справах та Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин спільно з правозахисною громадською організацією “Центр Громадянських Свобод” був проведений круглий стіл на тему:  “Правосуддя в зоні АТО та перспективи ратифікації Римського Статуту”.

 

 

Під час круглого столу були представлені звіти Центру Громадянських Свобод, присвячені проблемам розслідувань порушень прав людини, а також судочинства в зоні АТО:

-                       звіт за результатом дослідження: «У ПОШУКАХ СПРАВЕДЛИВОСТІ. Розслідування злочинів, пов’язаних із порушенням права на життя, особисту недоторканість і свободу від тортур, вчинених у зоні АТО: недоліки роботи слідчих органів та рекомендації від правозахисників»;

-                       звіт та рекомендації за результатами дослідження «ПРАВОСУДДЯ В ЕКЗИЛІ. Дотримання права на справедливий суд на сході України, включно із територією, тимчасово непідконтрольною українському уряду».

Захід покликаний створити майданчик для конструктивного обговорення згаданих тем, а також перспектив залучення міжнародного компоненту для подолання проблем відправлення правосуддя в зоні АТО.